bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stovka nejlepších (46.): Spletli jste se ve mně, chce dokázat Hall

14. září 2016, 19:59

Tomáš Zatloukal

Ještě loni v létě jej spousta fanoušků považovala za horkého kandidáta na uvolněný post kapitána edmontonských Olejářů. Možná stejným způsobem dlouho vnímali kanadského útočníka Taylora Halla také lidé ve vedení albertského klubu. Jenže pak se na Oilers usmálo štěstí.

 Při draftové loterii sebrali výsadu volit jako první Buffalu a generální manažer Peter Chiarelli si mohl sebevědomě stoupnout za pultík a na červnové dražbě talentů učinit očekávané oznámení: Celkovou jedničkou se stal Connor McDavid. Šavlím zbyl Jack Eichel.

 A právě chvíle, kdy Chiarelli vyřkl jméno generačního supertalentu, se stala osudovou pro Taylora Halla. Začala se rýsovat zcela jiná vize, z klubu, kde měl hrát prim obětavý střelec se čtyřkou na zádech, jedno z nejlepších levých křídel v NHL, se stal McDavidův tým.

Tam, kde se oba kohouti sešli. V Moskvě slavili zisk zlata:

 Vše posléze podtrhla volba kapitána. Andrew Ference byl zbaven kapitánského céčka, poněvadž se jednoduše nesluší, aby muž s céčkem na dresu seděl na tribuně jako zdravý náhradník, případně aby nastupoval coby sedmý obránce. 

Nově příchozí kouč Todd McLellan měl zvolit jeho nástupce. Místo toho se, s výmluvou, že podobný model zafungoval u Žraloků ze San Jose, rozhodl vybrat čtyři alternativní kapitány. Hallovi, jehož táta Steve hrával fotbalovou CFL, nepřibylo na hrudi céčko, nýbrž zůstalo „pouhé“ áčko.

Hall v sezóně 2015-16: 82 zápasů, 26 gólů, 39 asistencí, 65 bodů

Z prostého důvodu, pomalu se chystala půda pro McDavida. Hráče ze vzácné skupiny těch, kolem kterých můžete postavit celý tým. Odstartovala sezóna 2015-16 a po úvodním zaváhání nezůstával McDavid své pověsti budoucí superhvězdy vůbec nic dlužen.

 Matěj Dubský, autorů projektu Absolute Card Collector a letitý fanoušek Oilers, ovšem poznamenával: „Hrozně se mi líbí, ale nejlepším hráčem zůstává Hall.“ Jak ročník probíhal, získával si jej McDavid stále více. A nejen něj, ale také zbytek edmontonských příznivců.

 Z Hallova týmu byl více a více ten McDavidův. A jednička draftu roku 2010 není z těch, kteří by snesli druhořadou úlohu. Ne, celou kariéru byl ve svých mančaftech tím největším tahounem právě on. Dával góly, sbíral body, užíval si slávy.

Brzy začalo být jasné, že pro oba dva nebude v Albertě dost místa. Chiarellimu to přišlo vhod, vždyť již dlouho přemýšlel nad tím, koho obětovat, aby přivedl vytouženého špičkového obránce. Hall se najednou přímo nabízel. A tak 26. června zmáčkl spoušť.

 Odpálil největší přestupovou bombu posledních pěti, možná deseti let. Halla poslal do new Jersey, od Ďáblů si vyžádal Adama Larssona. Experti i laická veřejnost kroutila hlavou. Proč? Vždyť Chiarelli za ligovou hvězdu získal přinejlepším nadprůměrného zadáka. Byť s potenciálem.

 Hall bral takový trejd, již nyní mnohými považovaný za jeden z nejméně vyvážených v dějinách NHL, jako potupu. Osobní urážku. "Těžko se s tím srovnávám, " přiznal. Zároveň s pocitem ponížení v něm rostl jiný, pozitivní. Touha po zadostiučinění.

 A tak zámořským novinářům do diktafonů hlásil: „Chci všem svým kritikům ukázat, že se ve mně spletli.“ Začal přemýšlet nad novou destinací, prohlédl si soupisku i výsledky NJD. Podpořili jej noví spoluhráči, třeba Mike Cammalleri tvrdil: "Je úžasné, že jsme ho získali."

Při představení v New Jersey se ukázal s novým číslem dresu devítkou.  "Nikdy v kariéře jsem ji  nenosil, ale vždy jsem ji měl spojenou se šikovnými, kvalitními hokejisty a považoval jsem ji za parádní číslo. Opravdu jsem chtěl vyzkoušet něco jiného. A myslím si, že mi sluší," usmál se.

A již se těší, jak bude řádit vedle Adama Henriquea, svého někdejšího kumpána z juniorky. „V OHL jsme spolu zažili opravdu dobré časy. Je to skvělý kluk, jako jeden z prvních mi poslal gratulaci k přestupu,“ těšilo Halla. Ďáblové konečně mají esu v bráně také eso v poli. Křivdy rodí šampióny.

Cesty se rozdělily, přátelství zůstalo. McDavid se zúčastnil Hallova charitativního turnaje:


Bude to platit i pro Halla? 

54. díl: Ryan McDonagh
53. díl: Cory Schneider
52. díl: Aleksander Barkov
51. díl: David Krejčí
50. díl: Alex Pietrangelo
49. díl: Martin Jones
48. díl: Filip Forsberg
47. Ryan Kesler
46. Pavel Dacjuk
45. Dustin Byfuglien
44. díl: Gabriel Landeskog 
43. díl: Jevgenij Kuzněcov
42. díl: John Klingberg
41. díl: Henrik Lundqvist
40. díl: Mats Zuccarello
39. díl: Tyler Johnson
38. díl: Kevin Shattenkirk
37. díl: Matt Duchene
36. díl: Ryan Getzlaf
35. díl: Jason Spezza
34. díl:Jack Eichel
33. díl: Jakub Voráček
32. díl: Brian Elliott
31. díl: Dylan Larkin
30. díl: Brandon Saad
29. díl: Shayne Gostisbehere
28. díl: Mark Stone
27. díl: Ondřej Palát
26. díl: Andrew Ladd 
25. díl: Alex Steen
24. díl: Adam Henrique
23. díl: Henrik Zetterberg
22. díl: Corey Crawford
21. díl: Nick Foligno
20. díl: Sean Monahan
19. díl: Roberto Luongo
18. díl: TJ Oshie
17. díl: Henrik Sedin
16. díl: Daniel Sedin
15. díl: Kyle Okposo
14. díl: Marián Hossa
13. díl: Tomáš Plekanec
12. díl: Patrick Sharp
11. díl: David Backes 
10. díl:Carey Price
9. díl: Max Domi
8. díl: Jonathan Drouin
7. díl: Nathan McKinnon
6. díl: Devan Dubnyk
5. díl: Ryan Nugent-Hopkins
4. díl: Boone Jenner
3. díl: Keith Yandle
2. díl: Mark Scheifele
1. díl: Jeff Carter  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.