bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stovka nejlepších (62.): Z Johnsona je velký hráč, na ledě i mimo něj

13. srpna 2016, 16:19

Tomáš Zatloukal

I hokejist NHL již zasáhl fenomén jménem Pokémon Go. A tak ve chvíli, kdy Tyler Johnson jako biblický král David stál před obrem Goliášem, tedy kolosálním římským amfiteátrem Koloseem, neobdivoval krásy jedné z nejvýraznějších italských památek. Ne, raději jezdil prstem po obrazovce svého mobilu, dokud do pokéballu konečně nelapil Laprase. Inteligentní vodní bytost, která rozumí lidské řeči. To subtilní forvard Tampy Bay Lightning slova a věty dost často na ledové ploše i na střídačce vůbec nepotřebuje, tak skvěle funguje "chemie" mezi Trojčaty.

"The Triplets" patří mezi nejlepší a nejstálejší formace v NHL. Zatímco všichni ostatní forvardi Blesků létají sestavou jako bumerang, formace, kde se sešli Čech, Rus a Američan (ne, nezačínáme žádnou anekdotu) si získala velkou důvěru hlavního kouče Johna Coopera a zůstává neměnná. Ostatně si toho dobře všímá i sehrané trio ve složení Kučerov-Johnson-Palát. "Ostatní se točí, my ale jsme pořád pohromadě," culí se Johnson, na pohled bezstarostný borec s klukovským úsměvem.

Podobně působí celá řada, jako pohodová parta, které se hlavně dobře baví. Když přišel čas Vánoc, všichni tři zapózovali v něčem, co představuje jednu ze současným bizarních tradic, hlavně tedy za velkou louží. Oblékli takzvané "ošklivé svetry". Jindy zase pózovali u stolu a přetahovali se o položené puky hokejkami. Úsměvy od ucha k uchu, jako vždy. Třeba i ve chvílích, kdy jedno trojče usedá na střídačku a vztekle nadává nad spálenou šancí. Zbylá dvě se šklebí a dusí smíchy.

Skoro to navenek vypadá jako příliš velká idyla, jenže tihle kluci prostě takoví jsou. Ve svých kariérách se museli s mnohým porvat a vyrovnat, stáli hned před několika překážkami, pomyslnými Goliáši, a teď mají prostě radost, že náročnou cestu zvládli a mohou jeden vedle druhého hrát nejlepší hokejovou ligu světa. "Každý jsme s něčím bojovali. Třeba Pallyho draftovali až v sedmém kole, o Kuchovi se říkalo, že je líný a další podobné věci," přiznává Johnson, jemuž vždy předhazovali jeho výšku.

A dodnes si do něj kvůli tomu občas rýpnou, třeba když před pár měsíci našel Johnson své video z dětství, které sdílela firma EA Sports, JT Brown si z něj dělal legraci, že od té doby moc nevyrostl. Johnson, hrdý rodák ze Spokane (jeho twiiter je plný hlášek komentující úspěchy tamních sportovců), kontroval naprosto brilantně: "Pořád jsem ale lepší než ty." V hokeji, a možná i ve videohrách. EA Sports vsadilo na klip s Johnsonem při propagaci NHL 17, elitní centr zase podporoval Victora Hedmana.


V čem? Aby se dostal na obálku populární hry. Vsaďte se, že ji Johnson, když zrovna neloví Pokémony, také hraje. Ještě je tu jedna varianta, zrovna totiž může střílet nepřátele v Call of Duty. Ano, šestadvacetiletý hokejista tuze rád propadá konzolové zábavě. Má srdce velkého hráče, což v soutěživém prostředí profesionálního sportu není vůbec na škodu. Ba naopak, ti, co nesnášejí porážky a v klíčových momentech září, bývají ceněni zlatem. A Johnson mezi ně patří. Jen si připomeňme play-off.

 To pro rychlíka s devítkou na zádech vlastně začalo o zápas dříve. Ještě než naskočil v prvním kole proti Detroitu Red Wings. Tampa Bay zrovna zakončovala základní část nic neřešícím soubojem s Montrealem Canadiens, když v tom náhle do něj vrazil Greg Pateryn, poslal drobného forvarda rovnou proti mantinelu a Johnson zůstal minutu ležet na kluzišti. Všem fandům Bolts zatrnulo. Johnson opustil hrací plochu a Cooper hlásil: "Kdyby to byl zápas play-off, stejně bych ho nepustil zpátky na led."

Tak moc to bylo s Johnsonem špatné. "Ten zákrok mě vyděsil," komentoval situaci Jonathan Drouin. Paterynova oběť se naštěstí stihla dát dohromady a mohla rozjet své galapředstavení. Po zraněními poznamenané základní části, ve které Johnson nakupil jen 38 bodů v 69 duelech, se rozparádil a sbíral body po hrstech. Vyřazovací boje zakončil s bilancí 7+10! S Tampou Bay ovšem opět zůstal pod vrcholem, tentokrát gól od postupu do finále Stanley Cupu. Do cesty se jí postavil další Goliáš.

A jelikož v životě ne vždy všechno dopadne tak jako v Bibli, David prohrál. Johnson se snažil, proti Pittsburghu Penguins se připomněl čtyřmi body, Sullivanova skvadra ale měla ohromující sílu. Větší než Pokémon, který se zrovna rve z pokéballu, nebo zombie z Call of Duty: Black Ops III. Johnson se ale zase vrátí, u Lightning má smlouvu ještě na příští sezónu. A třeba si splní i jiný životní cíl (viz popisek "lifegoals" u výše uvedeného tweetu) než chycení Laprase.

38. díl: Kevin Shattenkirk
37. díl: Matt Duchene
36. díl: Ryan Getzlaf

35. díl: Jason Spezza
34. díl:Jack Eichel
33. díl: Jakub Voráček
32. díl: Brian Elliott
31. díl: Dylan Larkin
30. díl: Brandon Saad
29. díl: Shayne Gostisbehere
28. díl: Mark Stone

27. díl: Ondřej Palát
26. díl: Andrew Ladd 
25. díl: Alex Steen
24. díl: Adam Henrique
23. díl: Henrik Zetterberg
22. díl: Corey Crawford
21. díl: Nick Foligno
20. díl: Sean Monahan
19. díl: Roberto Luongo
18. díl: TJ Oshie
17. díl: Henrik Sedin
16. díl: Daniel Sedin
15. díl: Kyle Okposo
14. díl: Marián Hossa
13. díl: Tomáš Plekanec
12. díl: Patrick Sharp
11. díl: David Backes 
10. díl:Carey Price
9. díl: Max Domi
8. díl: Jonathan Drouin

7. díl: Nathan McKinnon
6. díl: Devan Dubnyk
5. díl: Ryan Nugent-Hopkins
4. díl: Boone Jenner
3. díl: Keith Yandle
2. díl: Mark Scheifele
1. díl: Jeff Carter 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.