bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stovka nejlepších (54.): Kesler bavil na ledě i mimo něj. A dočkal se Bieksy

27. srpna 2016, 16:15

Tomáš Zatloukal

Napadlo vás někdy, kdo je nejužitečnějším hráčem anaheimských Kačerů? Nabízel by se Corey Perry, který v minulosti vyhrál Hart Memorial Trophy a letos se umístil v našem žebříčku ze všech hráčů z Orange County nejvýše. Jenže při hlasování o majiteli nejprestižnější individuální trofeje NHL tentokrát nedostal ani hlas, naopak se dostalo na jiné dva borce. Ryana Getzlafa, holohlavého Kanaďana s céčkem na prsou a vážným výrazem ve tváři, a také druhého Ryana. Toho amerického, s hustým vousem i vlasem, vyhlášeného defenzivního specialistu a oblíbeného "showmana". Keslera.

kdo z nich je lepší? Generální manažeři napříč NHL se shodli, že za sezónu 2015-16 byli užiteční naprosto stejně. Oba dostali v boji o bájné ocenění jedno čtvrté místo a skončili na chvostu druhé desítky. Kesler se tedy vyrovnal lídrovi Ducks, podobně jako kdysi vyčníval ve Vancouveru Canucks. Opět potvrdil svůj význam pro Anaheim, jeho přínos se přehlíží přetěžko, ostatně pravidelné nominace na Selke Trophy rozhodně nejsou náhodné. Letos se po pěti letech opět dostal mezi tři finalisty, leč neuspěl.

Cena zamířila do náruče Anžeho Kopitara, proti čemuž se oponuje opravdu nelehce. Zasloužil si ji, ale rodákovi z michiganské Livonie, statisícového města v těsném sousedství Detroitu, by také slušela. Zase příkladně dřel - kradl puky, padal do střel (zblokoval jich nejvíce ze všech útočníků v NHL), rozdával hity, měl fantastickou úspěšnost na vhazování (58,5 %), do roztrhání těla se bil při anaheimských oslabeních. Bruce Boudreau, tehdejší kouč Ducks, jej posílal do nezvýhodněné hry každý večer téměř na tři minuty.

Ano, to právě Kesler se lvím podílem postaral o to, že Getzlafova družina měla nejlepší oslabení v celé soutěži.K tomu jednatřicetiletý centr nezapomínal na útočení. Zase, poosmé v kariéře, překonal metu dvaceti branek a o tři body se přehoupl přes padesátibodovou hranici. Možná se pídíte po tom, kde se v potetovaném floutkovi, kterému trvalo dlouho dospět, berou tak precizní defenzivní kvality. Byl k nim vychováván již od mala, i za pomocí speciálních motivací, třeba akční figurky Michelangela, želví ninji.

 "Želvy Ninja byly tehdy v kurzu. Když jsem začal hrát hokej, byl jsem jimi posedlý. Jednou jsem šel do obchodu Toys“R“Us a v jednom kuse jsem se snažil zlanařit rodiče, aby mi koupili novou akční figurku.

Táta to udělal mazaně.

„Dobře, Ryane, takže ty chceš Želvu Ninja?“

„Ano! Michelangela! Toho s těmi nunčaky!“

„Znáš mou nabídku. Vzpomeň si, o čem jsme mluvili. Pokud o víkendu uděláš to, co jsem ti řekl, dostaneš Michelangela.“

 Celý příběh o dospívání Keslera si můžete přečíst v jeho vlastním článku pro Players Tribune, pro NHL.cz jej přeložil Robert Novotný (zde).

Poté co jsme tolik vychválili hokejový um brzy dvaatřicetiletého borce (slaví příští týden), zdá se možná trochu zvláštní číst, že to nejzásadnější zřejmě Kesler vykonal mimo led. Před novinářskými mikrofony. Rozpovídal se totiž o tom, jaké charakteristiky by měl splňovat nový trenér Kačerů. Zámořská média pojala jeho výroky jako nepřímou kritiku odcházejícího Boudreaua a rozproudila se solidní diskuze. Vše tišil sám ex-anaheimský lodivod, když řekl, že Kesler se mu ozval a veškeré zveřejněné i utajené komentáře vysvětlil.

"Všechno bylo vytrženo z kontextu a úplně ignorovali všechnu chválu, kterou jsem o tobě řekl," zlobil se na Kena Kuzmu, který byl autorem dotyčného textu. Boudreauovi napsal, že si o něm myslí, že je kvalitním trenérem. Nepochybně. Jen dost možná nebyl tím správným mužem pro Ducks a někdo musel nahlas říct, koho v Kalifornii potřebují. Bez ohledu na přednosti či nedostatky jeho předchůdce. A Kesler promluvil. Boudreau vše pochopil a smekl před svým bývalým svěřencem.

"Ryan pro mě hrál naplno a byl skvělý. Nemohu si na něj stěžovat a nikdy o něm neřeknu nic špatného," dušoval se Bruce. Jméno jeho nástupce již víme, prý hvězdné duo Perry+Getzlaf si vyžádalo příchod, či spíše návrat, Randyho Carlylea. Třetí pokus dobýt Stanley Cup s Anaheimem tak bude pro Keslera specifický, čerstvý, svěží. Můžete se ale spolehnout, že jedna věc při starém zůstane. Zase bude v důležité momenty střílet góly, tentokrát jich proti Nashvillu Predators stihl nasázet rovné kvarteto.

Ne, kvůli němu favorit nevypadl. Naopak příští rok by díky němu mohl vyhrát...

Stal by se definitivně miláčkem fanoušků Ducks, byt jím nepochybně je již nyní. I díky dalším činnostem mimo led, zato mezi rolbami. Právě tak se jmenuje jeho talk-show, při které na pětiminutovém prostoru s velkou nadsázkou zpovídá své spoluhráče. Nejvíce si vychutnal asi Kevina Bieksu, svého staronového spoluhráče, jehož před startem ročníku 2015-16 v Anaheimu s nadšením vítal. Pokud umíte anglicky, tak se na díl Between Two Zambonis s Bieksou určitě podívejte (zde). Kesler je rozený bavič.

A s naprostou jistotou můžeme tvrdit, že by byl i výborným "kapitánem oslav". Dočká se starého křapáče?

46. Pavel Dacjuk
45. Dustin Byfuglien
44. díl: Gabriel Landeskog 
43. díl: Jevgenij Kuzněcov
42. díl: John Klingberg
41. díl: Henrik Lundqvist
40. díl: Mats Zuccarello
39. díl: Tyler Johnson
38. díl: Kevin Shattenkirk
37. díl: Matt Duchene
36. díl: Ryan Getzlaf
35. díl: Jason Spezza
34. díl:Jack Eichel
33. díl: Jakub Voráček
32. díl: Brian Elliott
31. díl: Dylan Larkin

30. díl: Brandon Saad
29. díl: Shayne Gostisbehere
28. díl: Mark Stone
27. díl: Ondřej Palát
26. díl: Andrew Ladd 
25. díl: Alex Steen
24. díl: Adam Henrique
23. díl: Henrik Zetterberg
22. díl: Corey Crawford
21. díl: Nick Foligno
20. díl: Sean Monahan
19. díl: Roberto Luongo
18. díl: TJ Oshie
17. díl: Henrik Sedin
16. díl: Daniel Sedin
15. díl: Kyle Okposo
14. díl: Marián Hossa
13. díl: Tomáš Plekanec
12. díl: Patrick Sharp
11. díl: David Backes 
10. díl:Carey Price
9. díl: Max Domi
8. díl: Jonathan Drouin
7. díl: Nathan McKinnon
6. díl: Devan Dubnyk
5. díl: Ryan Nugent-Hopkins
4. díl: Boone Jenner
3. díl: Keith Yandle
2. díl: Mark Scheifele
1. díl: Jeff Carter  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.