bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrobové ticho prolomily ojedinělé výkřiky nadšení. Dallas zcela zlomil domácí kouzlo Colorada a postupuje

18. května 16:01

Jan Vojkůvka

Hokejisté Dallasu dokázali v semifinále Západní konference zcela zlomit domácí kouzlo Colorada. Stars dokázali porazit nejúspěšnější domácí tým probíhající sezony ve všech zápasech na jejich ledě a vybojovali postup do dalšího kola. Postupový bod vybojovali v noci na sobotu, kdy rozhodl v 92. minutě Matt Duchene.

Colorado vstupovalo do letošního play-off s puncem nejúspěšnějšího domácího týmu v základní části. Avalanche vyhráli před vlastním publikem 31 ze 41 zápasů, čemuž nedokázali konkurovat například ani vítězové základní části z New Yorku Rangers.

Že Laviny hrajou doma bezvadně, to potvrdily i v prvním kole play-off, kdy si dvěma domácími výhrami pomohly k postupu přes Winnipeg (4:1 na zápasy). Proti Dallasu však ani divoká kulisa v denverské Ball Areně nepomohla. Colorado totiž prohrálo všechny tři domácí zápasy a v semifinálové sérii padlo 2:4.

Dlouho přitom živilo naději, že alespoň v posledním domácím utkání dokáže vybojovat tolik kýžené vítězství a rozhodovat se bude muset až v Texasu. Fanoušci své miláčky hnali za úspěchem a dočkali se ve 26. minutě vedoucí branky Mikka Rantanena. Pak ale na začátku třetí třetiny vyrovnal hostující Jamie Benn a na dalších 50 minut čistého času stanovil skóre na 1:1. Ve třetí třetině se totiž stav zápasu nezměnil, stejně jako nic nerozhodlo ani první prodloužení. 

Ve 12. minutě druhého prodloužení však přišel osudový závar před brankou Georgijeva. Puk se odrazil od Pavelskiho do pravé strany k Mattovi Ducheneovi, jenž zavěsil a... nastalo hrobové ticho. 

To prolomily jen nadšené výkřiky pár stovek fanoušků Dallasu, hráčů Stars a skoro až zvířecí křik Duchenea, který se po vstřeleném gólu rozeběhl ke středu hřiště, padl na kolena a radostí křičel. „Ani nevím, co jsem dělal. Vím, že jsem skončil na kolenou, ale jinak nevím, abych byl upřímný. Byl to prostě projev nadšení, ne?“ smál se po utkání.

Jak poznamenal kouč Colorada Jared Bednar, jeho hráčům začínala postupně odcházet energie. Byť se snažili bojovat, na disciplinovaně hrající Dallas to nestačilo. A nepomohlo ani domácí prostředí, které bylo v průběhu celé sezony opravdu silnou zbraní Avalanche.

S něčím podobným před sérií nepočítal ani trenér Peter DeBoer. „Náš tým sem přijede a vyhraje tři venkovní zápasy proti nejlepšímu domácímu týmu v NHL? Je prostě fantastické, že se nám to podařilo proti takovému mančaftu v této hale. Je to hozená rukavice soupeřům,“ radoval se a připomněl, že Colorado mělo před sérií v nohách o dva zápasy méně než jeho svěřenci, o což byl boj o postup složitější. „Navíc bylo Colorado po prvním kole odpočatější. Ale máme skvělý mix starších a mladších hráčů, všichni byli fantastičtí. Nemůžu být na kluky pyšnější.“

Zatímco pro Colorado sezona skončila hořce, pro Dallas bude už příští týden pokračovat. Ve finále konference se celek z Texasu utká s vítězem série mezi Edmontonem a Vancouverem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.