bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Atmosféra? Jen hlasité repráky! Marchand řádil s Pastrňákem a provokoval Vegas

9. října 2019, 17:57

Jan Pikous

Už zase z nich jde strach. David Patrňák a Brad Marchand, ofenzivní esa Bostonu Bruins. Jen málokterý tým se může pochlubit tak nebezpečnými a produktivními křídly, i proto bývá elitní formace Medvědů považována za jednu z nejlepších v lize.

V první dvou zápasech na sebe ovšem útočné hvězdy Bruins příliš neupozornily. Marchand zapsal jedinou branku, Pastrňák byl úplně bez bodu. Dvakrát mrzet je to ale nemuselo, tým Bruce Cassidyho i bez razantnějšího příspění největších tahounů nasbíral plný počet bodů. 

Na ledě Vegas pak přišla i výhra číslo tři, tentokrát navíc s výrazným podpisem dua M+P. Oba si připsali po třech bodech, Marchand přidal i díky Pastrňákovým nahrávkám dvě trefy do střelecké tabulky, český mladík pro změnu po parťákově pomoci zaznamenal úvodní gól sezony.

Bruins tak souboj poražených finalistů posledních dvou ročníků Stanley Cupu zvládli na jedničku a připsali si třetí výhru v sezoně – a to i přesto, že letos vůbec poprvé museli utkání otáčet. „Byl to těžší zápas než ty předchozí dva, museli jsme otáčet skóre,“ věděl spokojený kouč Bruce Cassidy. „Prohrávali jsme, přesto jsme ale nezpanikařili a dokázali jsme na branky Vegas rychle odpovědět.“

Medvědi z Bostonu se tak po třech odehraných zápasech radují z plného počtu bodů, ačkoli se zatím pohybují výhradně mimo vlastní brloh. Všechny duely odehrál Cassidyho tým na venkovních klužištích, absence domácího obecenstva ovšem evidentně problémem není. 

Proti Vegas se přitom Bruins museli vyrovnat kromě soupeře na ledě i s tradičně důstojnou místní kulisou, která umí být pořádně slyšet. „Je velký zážitek hrát na tomhle stadionu, je tu spousta legrace,“ povídal Marchand americké reportérce těsně před úvodním buly. 

A nebyl by to jeden z největších provokatérů v lize, kdyby nepřidal hubatou poznámku. „Je tu velký hluk, je to docela elektrizující. Je to ale tím, že tu mají hlasitější repráky než všude jinde. Ničím jiným,“ rýpl si šikovný forvard.

Bohužel pro příznivce Golden Knights, karma za drzé řeči nepřišla. Naopak, Marchand ovládl zápas a bez okolků ukázal, že se kromě nenáviděného hajzlíka jedná také o jednoho z nejtalentovanějších útočníků soutěže. Pokolikáté už?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.