bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vánoční pauza je pryč! NHL uvidí boj o krále Západu či kalifornské derby

27. prosince 2018, 21:30

David Panuška

Vánoce jsou pryč a před koncem roku 2018 se odehraje ještě desítka duelů. Dnes jde do akce hned šestadvacet celků. NHL nabídne souboj mezi prvním a druhým celkem Západní konference, napínavé kanadské derby mezi Oilers a Canucks. Proti sobě se také postaví San Jose s Anaheimem. V brankách svých celků by se měli objevit i čeští brankáři, jde o Petra Mrázka a Davida Ritticha.

Boston Bruins - New Jersey Devils

Bez zraněného Taylora Halla a Marcuse Johanssona jedou Devils na led Bostonu, kde se budou pokoušet o takový menší zázrak. Bruins v posledních pěti domácích duelech prohráli jedinkrát, jinak se jim povedlo porazit Nashville, Anaheim či Toronto! Naopak New Jersey prohrálo čtyři poslední venkovní duely, celkem se jim na ledě soupeřů povedlo získat jen devět bodů. Do branky hostů se postaví Mackenzie Blackwood, kterého čeká teprve druhý start v NHL od začátku duelu.

New York Rangers - Columbus Blue Jackets

Ve velice dobré formě hrající Blue Jackets jedou do Madison Square Garden, kde se nikdy nehraje dobře. Mužstvo z Ohia dvakrát porazilo Devils a poradili si také s Philadelphií a Vegas. Jezdci se budou v noci pokoušet udržet špatnou formu, v posledních dvou duelech padli s Flyers a Torontem. 

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings

Tučňáci mají skvělou formu a derou se do play-off. Čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu vyhrál poslední tři duely, naposledy vyhrál na ledě Caroliny a předtím si připsal i cenný skalp Washingtonu. Naopak Detroit se bude pokoušet vrátit k solidním výkonům, Red Wings v posledních duelech vyhráli pouze jednou. Opět nastoupí i Filip Hronek.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes

Obhájce titulu vyzve na domácím ledě Carolinu, která se propadla až na třináctý flek Východní konference. Caps naposledy prohráli před týdnem, kdy nestačili na rivala z Pittsburghu. Před Vánocemi ale mužstvo z hlavního města porazilo Buffalo a Ottawu. Alexandr Ovečkin dnes může vstřelit již třicátou trefu v sezóně. Canes před pauzou zdolali Boston v dresech Hartfordu Whalers, čímž ukončili serii dvou proher. Nejspíše by měl být v brance Petr Mrázek.

Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers

Utkání, které má jasného favorita. Tampa Bay sbírá body jako na běžícím pásu a aktuálně má nejvíce bodů v celé soutěži s pořádným náskokem na druhé Toronto. Philadelphia má jednu z nejhorších obran, ale v posledních duelech se daří brankáři Hartovi. Floridský celek vyhrál poslední tři duely v řadě a doma prohrál pouze čtyřikrát. 

St. Louis Blues - Buffalo Sabres

Zápas návratů. Vladimír Sobotka se vrátí na led, kde strávil několik skvělých let. Proti bývalému zaměstnavatelovi se ovšem postaví i domácí útočník O'Reilly či brankář Carter Hutton. Buffalo bude chtít navázat na domácí výhru s Anaheimem, Blues před pauzou vyhráli na ledě Flames.

Nashville Predators - Dallas Stars

Predátory trpí velká marodka a aktuálně je účastník finále Stanley Cupu z roku 2017 na třetím fleku Západní konference. Nashville ovšem prohrál poslední čtyři duely a poslední výhra se datuje na 16.12. Všechny utkání se odehrály na ledě soupeřů a naposledy mužstvo z Tenneesse nestačilo na Boston 2:5. Dallas má výkony jak na houpačce, výhra střídá prohru. Naposledy Stars prohráli doma s Islanders 1:3.

Winnipeg Jets - Calgary Flames

První a druhý celek Západu. Kanadský Winnipeg dnes uvidí šlágr těch nejlepších, které dělí tři body, ale vedoucí Jets mají o utkání méně. Ve výhodě jsou domácí, kteří v posledních dvou duelech vyhráli, naopak Flames padli v poslední třech zápasech a vánoční pauza jim mohla pouze pomoci. Mimojiné se setká druhý a třetí nejlepší útok Západní konference. V brance Calgary bude stát David Rittich.

Chicago Blackhaws - Minnesota Wild

Blackhaws v letošním ročníku nehraje vůbec dobře a aktuálně je Chicago na předposledním místě konference. Úspěšnému celku posledních let se povedlo vyhrát tři duely v řadě, ale před Vánocemi byla úspěšná série přerušena prohrou s Floridou.  I od Minnesoty by se čekalo více, Wild jsou aktuálně mimo play-off, ale mají odehráno méně, než týmy před nimi. Minnesota bude chtít ukončit nelichotivou sérii čtyř proher v řadě.

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks

Střetnutí tabulkových sousedů, v kanadském zápolení budeme sledovat duel mezi Oilers a Canucks. Edmonton se po horším začátku dostal až na osmý flek, kde se drží i navzdory třem porážkám v řadě. Vancouver je také celkem vysoko a i on útočí na play-off, Kosatky naposledy padly na ledě vedoucího Winnipegu 0:1.

Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche

Marc-Andre Fleury bude čelit asi nejlepší lajně aktuálního hokeje. Colorado neskutečně táhne dvojka Rantanen - MacKinnon. Colorado je na pátém místě Západní konference, ale v posledních dvou duelech prohrálo, start Pavla Francouze se dnes navíc nečeká. Vegas má stejně bodů, jako Colorado, ale odehráno má o dva duely více. I Golden Knights prohráli poslední dvě utkání v řadě. 

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes

Týmy s velice dobrou formou. Los Angeles vyhráli poslední tři duely, včetně derby se San Jose. Předtím se podařilo vyhrát i nad Winnipegem, daří se vracejícímu Kovalčukovi, jenž je jedním z hlavních hvězd týmu. Arizona vyhrála v posledních dvou kláních, naposledy tomu tak bylo nad San Jose v nájezdech. 

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 

Kalifornské derby mezi týmy, které mají špatnou formu. Oba celky prohrály poslední tři duely a dnes budou usilovat o ukončení černé série. Bodový rozdíl je aktuálně dvoubodý, lépe jsou na tom Žraloci, kteří v posledních duelech padli s Arizonou, Los Angeles či Winnipegem. Ducks před Vánocemi hráli v okolí New Yorku, ale ani jednou nevyhráli a vstřelili pouze dvě branky. Prohráli s Rangers, Bruins i Sabres.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.