bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Coloradu se chystají na slavnostní večer. Toronto přivítá Columbus

14. února 2018, 19:30

Pavel Golasowski

Tuto noc vyjede na led bojovat o dva body pouze šestice mužstev. Z pohledu hokejové kvality můžeme označit za nejzajímavější duel mezi Torontem a Columbusem. Toronto se veze na vítězně vlně a play-off by kanadský tým nemělo minout. To Blue Jackets, kteří z počátku sezóny váleli, aktuálně pár bodů na postupové pozice ztrácí, ale stále jsou na „dostřel“. Na slavnostní večer se mohou těšit fanoušci v Coloradské Pepsi Center. Avalanche odehrají 3000. zápas v NHL.

01:00 Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets

Domácí Toronto odehraje noční duel proti americkému Columbusu. Leafs budou usilovat o páté domácí vítězství v řadě a sedmou výhru z osmi odehraných únorových zápasů. Toronto hraje aktuálně ve velké pohodě a naposledy si poradilo s lídry NHL Tampou Bay 4:3. Leafs se aktuálně nachází na třetím místě Atlantické divize se ztrátou šesti bodů právě na první Tampu. 

Naproti tomu Columbus nevstoupil do druhého měsíce roku vůbec dobře a prohrál úvodní čtyři zápasy. Poslední dva duely však naznačují, že Jackets konečně našli ztracenou formu, když oba „mače“ vyhráli. Postup do play off mají stále ve svých rukou, ale v naprosto vyrovnané Metropolitní divizi, kde každá ztráta bodů mrzí dvojnásob, budou Jackets muset odmakat všech zbývajících 26 zápasů na 110 procent. 

03:30 Colorado Avalanche – Montreal Canadiens

Noční duel si domácí zapíšou zlatým písmem do své kroniky, ať už bude výsledek jakýkoliv. Colorado (kdysi Quebec) totiž odehraje svůj 3000. zápas v NHL, který je zároveň 1500. domácím zápasem. Domácí tak budou mít o motivaci postaráno, nemluvě o tom, že potřebují nutně sbírat body, pokud chtějí pomýšlet na play off. V Centrální divizi jsou se 64 body předposlední, ale mají pár zápasů k dobru. Montrealu budou chtít domácí oplatit i porážku 2:4 z 23. ledna, která tehdy pro Laviny znamenala konec desetizápasové vítězné série. 

Výročí slaví i hostující mužstvo. Trenér Canadiens Claude Julien oslaví proti Avalanche rok na trenérské lavičce červeno-bílých. Jeho roční působení v Montrealu mu prozatím mnoho radosti nepřineslo. Montreal vyhrál Stanley Cup naposledy v roce 1993 a letos to nevypadá ani na play off. Hostům nutně schází výrazná persona v ofenzivních řadách, která by táhla mužstvo kupředu. Nejproduktivnější Max Pacioretty nasbíral pouze 33 kanadských bodů.

04:00 Vancouver Canucks – Florida Panthers

Obě mužstva se proti sobě postaví v této sezoně podruhé. V prvním vzájemném klání prohrály domácí Kosatky na ledě Floridy 3:1. Oba týmy ztrácí na pozice zaručující play off, ale i na tzv. divoké karty, značnou porci bodů. Přesto je na tom Florida mnohem lépe než Canucks a její účast v nadstavbové části NHL stále není otázkou sci-fi pohádek. To Canucks, před sezónou pasování na černého koně Pacifické divize, se mohou pomalu, ale jistě soustředit na další ročník kanadsko-americké hokejové soutěže. 

Floridě se zatím v únorů daří a z pěti zápasů padli Panthers pouze proti Kings. Navzdory špatné sezóně si Kosatky v posledním zápase hravě poradily se silným Dallasem a doslova svého soupeře rozválcovaly 6:0. Domácí budou proto hodně nabuzení a Florida musí očekávat tuhý boj o body, které tak nutně potřebuje. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.