bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Draisaitl si rýpl do Silovse: Tyčky nejsou známkou brankářského kumštu

14. května 14:00

Tomáš Zatloukal

Ani 42 zákroků v podání Arturse Silsovse, mimochodem už třetího lotyšského gólmana ve službách Vancouveru (a prvního, co pro Canucks vychytal v play-off výhru), Leona Draisaitla neohromilo. Německá superstar se o výkonu maskovaného hrdiny Kosatek vyjádřila dosti lakonicky.

“To, že trefujeme tyče, nesvědčí o tom, že chytá dobře,” pověděl po Draisaitl poslední porážce.

Štvalo ho, že s kumpány spálili spoustu šancí. Že čtyřikrát trefili brankovou konstrukci. Že do vancouverské klece nedotlačili ani jeden puk, co zůstal volný za Silovsem.

Drasaitlovi se dá lehce porozumět.

Těžko hledal pro borce, který se lvím podílem zasloužil o jeho frustraci, nějaké komplimenty. Vždyť Oilers měli herně navrch, věřili, že si zaslouží zvítězit, ale zkrátka (jako už mnohokrát, především pak v minulých letech) pohořeli v koncovce.

Sám rodák z Kolína nad Rýnem navíc dřel do úmoru, odehrál téměř půl hodiny, dal gól, zapsal i asistenci.

A byť to nikdo z edmontonské kabiny nepřizná (kromě kouče Krise Knoblaucha), psychické pohodě (nejen) Draisaitla nepomohl nevyrovnaný brankář Stuart Skinner, který si na rozdíl od Silovse vybral hodně slabý večer.

Ostatně Knoblauch se nerozpakoval a novinářům pověděl: „Potřebujeme od něj víc zákroků.” Skinner jich totiž předvedl jen 11, čtyřikrát inkasoval.

To Silovs se blýskl životním výkonem, tolikrát za jediný mač puk v NHL ještě nelapil, nevyrazil či nepřikryl.

Za Canucks chytali i jeho krajane Arturs Irbe a Peter Skudra, až Silovsovi se ale povedlo pro Vancouver vyhrát v bojích o Stanley Cup zápas. A ne jeden, třiadvacetiletý čahoun, kterému spadla do klína nečekaná a ohromná šance, už se radoval čtyřikrát.

Skvěle zaskakuje za jednoho z gólmanských mistrů Thachera Demka i běžného náhradníka Caseyho DeSmitha. On! Trojka, farmář, zelenáč.

Ano, občas zaváhá, ale celkově představuje jednu ze senzací letošních vyřazovacích bitev. A starty, jaký zažil naposledy, získává větší a větší sebedůvěru a jistotu, Draisaitla a spol. místy deptá.

Obrátí se v noci na středu karta?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.