bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto jedná s Berubem a McLellanem. Pak zřejmě přijde řez do kádru

14. května 16:00

Jiří Lacina

Dveře v kanceláři generálního manažera Maple Leafs si v těchto dnech podává hodně lidí. Usedají do horkého křesla k pohovorům. Po vyhazovu Shledona Keefea, který byl sice s hráči kamarád, ale mnohdy působil nervózně až nejistě, se hledá nový šéf lavičky.

Bude to 32. trenér v historii Javorových listů.

Torontským tiskem jdou dvě jména. Craig Berube a Todd McLellan. Ve hře jich je určitě víc, ale o těchto se ví. Sportsnet cituje Elliotta Fridmana: „Pokud vím, Craig Beruge byl v Torontu v sobotu, bavil se s Maple Leafs,“ řekl uznávaný komentátor v pondělním podcastu.

Generální manažer Brad Treliving mluvil o tom, že mužstvo potřebuje „nový hlas“. Ten si pak zřejmě rozhodne i o tom, s kým vstoupí do nové sezóny.

Auston Matthews a William Nylander mají před sebou nové smlouvy. První do léta 2028, druhý až do roku 2032. Ti zřejmě žádáni o zrušení no-move klauzule nebudou. Otazníky se vznáší hlavně nad hodně kritizovaným Mitchem Marnerem a delší dobu mdlým Johnem Tavaresem, jenž aktuálně vyrazil posílit Kanadu na pražské mistrovství světa.

„Co když ale nový kouč naznačí, že by rád s Marnerem pokračoval?“ ptá Toronto Sun.

Hledá se zřejmě někdo zkušenější. V tomhle směru není Berube jediným kandidátem. McLellan toho má za sebou taky dost, konkrétně tři štace za šestnáct let v NHL. „Všichni předpokládáme, že na něj v Torontu dojde tento týden,“ řekl Friedman v pondělí.

Napadá vás někdo další? Friedmana ano. „Jestli o někom uvažuju, pak ještě o Gerardu Gallantovi. Čistě proto, že by to mohl být Trelivingův typ chlapa.“

Na druhou stranu nezapomínejme, že Berubeho jméno láká i jinde. Pět klubů shání trenéra. Minimálně v New Jersey prý by vítěze poháru z roku 2019 brali taky. A Toronto je rovněž pod palbou, Sheldon Keefe má u nich stále platnou smlouvu a jiné týmy se na něj ptají. Zájem o Keefea údajně mají ve Winnipegu.

Škatulata se dávají do pohybu. Za pýr dnů nebo týdnů budeme moudřejší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.