bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

St. Louis, kati Toronta. Pietrangelo má rekord, Binnington vynuloval hvězdy

8. října 2019, 16:30

Jan Pikous

Jejich útok nahání hrůzu napříč ligou, jeden soupeř však pro změnu budí ze sna je. Nastoupit proti našlapané ofenzivě Maple Leafs není legrace, hokejistům St. Louis se však v těchto střetnutích mimořádně daří. Kanadského protivníka porazili úřadující ligoví šampioni už posedmé za sebou a podtrhli tak povedený start do sezony.

Patří mezi nejpřekvapivější vítěze Stanley Cupu za dlouhá léta. Tým bez výraznějších hvězd, který se ještě v lednu krčil u dna ligové tabulky, si o pár měsíců později došel až pro slavný stříbrný pohár. St. Louis v minulé sezoně překonali veškerá očekávání, mistrovská kocovina se však zatím nedostavila. 

Blues i na úvod nového ročníku totiž působí jako mužstvo, se kterým se musí počítat. Z trojice odehraných zápasů nasbírali pět bodů, jedinou prohru jim uštědřili jen v prodloužení prvního duelu Capitals. Pak ale proti dalším obtížným soupeřům následovaly dvě výhry a svěřenci Craiga Beruba si poradili s Dallasem i Torontem. 

Naposledy totiž Javorové listy na mužstvo ze Západní konference vyzrály třetí ledna 2016, skoro před čtyřmi lety. Od té doby se oba týmy potkaly sedmkrát a pokaždé odjížděli z ledu coby vítězové hokejisté St.Louis. To platilo i v noci z pondělí na úterý. 

O rozhodující gól se postaral kapitán týmu Alex Pietrangelo, který si zároveň jubilejní čtyřstý bod v NHL. Tato trefa byla pro kanadského reprezentanta navíc třiadvacátou vítěznou brankou v kariéře, čímž v této statistice překonal klubový obráncovský rekord, který dosud držel Al MacInnis.

„V naší hře je teď mnohem víc pohybu,“ pochvaloval si devětadvacetiletý bek po cenné výhře. „Blíží se to tomu, co jsme hráli ve druhé polovině minulé sezony. Jsme pohyblivější na modré čáře, máme šikovné obránce. Čím více se budeme hýbat, tím lepší to bude.“ 

I díky vstřelenému gólu byl Pietrangelo vyhlášen největší hvězdou zápasu. Hned v závěsu byl pak oceněn gólman Jordan Binnington, který dvaatřiceti zákroky pomohl Blues k těsnému vítězství. „Celý tým příkladně bojoval, je to další cenné vítězství, u kterého jsme zápas museli otáčet,“ připomněl hrdina letošního play off poslední duel s Dallasem, který měl stejný průběh. 

Brankář St. Louis sice dvakrát inkasoval, z nejhvězdnějších forvardů v sestavě Maple Leafs ho však překonal jen William Nylander – Auston Matthews, Mitch Marner či John Tavares vyšli tentokrát naprázdno. „Jsou neuvěřitelně talentovaní,“ ocenil Binnington pondělní protihráče. „Prostě se chopí puku a jedou na branu. Musí být legrace v takovém systému hrát. Naštěstí jsme to zvládli.“ 

Teď čeká aktuální obhájce titulu trojice venkovních utkání. A i v nich bude mužstvo z Missouri chtít, aby se nadále hrálo podle jejich not.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.