bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pozdě, ale přece. Atkinson si zahraje Utkání hvězd místo zraněného Malkina

27. ledna 2017, 19:45

David Baláš

Když byly před dvěma týdny zveřejněné sestavy pro All-Star Game v Los Angeles, mnozí nechápavě kroutili hlavou. Divili se, jak je možné, že v ní chybí jméno Cama Atkinsona. Muže, který pomohl Columbusu, aby se stal kometou letošní sezony. 27letý útočník si přesto Utkání hvězd nakonec zahraje. Pozvánku dostal za zraněného Jevgenije Malkina.

Zatímco Jonathan Toews nasbíral do té chvíle v 35 zápasech slabých 21 bodů a nijak nezářil ani v jiných disciplínách, Atkinson válel a měl na kontě 40 bodů ze stejného počtu duelů.

A nominace vedení ligy pro zápas těch nejzářivějších hvězd letošního ročníku? Toews ano, Atkinson nikoliv. Ozývaly se hlasy, že účast na západě Spojených států je pouze za zásluhy a dobré jméno.

Zástupci soutěže si ale nakonec na tahouna Columbusu přece jen vzpomněli. To když před pár dny oznámil Malkin, že jej trápí zranění v dolní části těla a raději se bude léčit. Atkinsonovi tak mohl ve středu zavolat manažer Blue Jackets Jarmo Kekalainen a sdělit mu, ať si sbalí kufry na sešlost smetánky.

„Je to něco mimořádného a jsem za to hrozně rád. Mít možnost si zahrát s nejlepšími hráči na světě je zkrátka skvělé. Využiji téhle příležitosti a užiji si každou vteřinu,“ líčil poté Atkinson bez jakéhokoliv náznaku ukřivděnosti.

Američan, který je momentálně na druhém místě tabulky kanonýrů, zatím ani netuší, jak vlastně vypadá víkendový program. „Je mi to ale jedno, určitě si budu připadat jak dítě v prodejně sladkostí,“ zasmál se.

Podobnou radost měl z nominace svého svěřence také trenér John Tortorella, který se vyjádřil i na téma opomenutí Atkinsona. „Rozhodně si zasloužil být součástí události. Ale pro ligu není snadné vybrat sestavy, když má omezený počet míst a v soutěži je tolik špičkových hokejistů,“ zastal se činovníků. „Cam je každopádně už delší dobu jeden z nejstabilněji hrajících borců, který předvádí výborné výkony. Jsem rád, že se mu za to konečně dostalo uznání,“ přidal Tortorella.

Tortorella se omluvil

Atkinson bude mít v Los Angeles společnost dalších dvou mužů z kabiny Columbusu. Utkání hvězd si zahrají rovněž brankář Sergej Bobrovskij a obránce Seth Jones. Ze střídačky je měl původně koučovat Tortorella, ale ten svou účast poslední chvíli odřekl kvůli naléhavým rodinným důvodům.

„Bohužel jsem se musel omluvit, protože musím být nutně na jiném místě. Nebylo jednoduché se tak rozhodnout, protože cítím hrdost reprezentovat Columbus, ale vím, že je to správné rozhodnutí. Oceňuji v téhle záležitosti podporu organizace i vedení ligy a snad se za týden vrátím,“ popsal důvody neúčasti Tortorella. O co přesně jde, však není známé.

Charismatický bouřlivák už nestál na střídačce mužstva ani ve včerejším utkání proti Nashvillu. V jeho dosavadní nepřítomnosti převezme tým asistent Brad Larsen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.