bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podpis Hanifina a Lindholma v Calgary? Tato situace vypadá čím dál více nereálněji!

1. listopadu 2023, 20:09

Viktor Pavlovec

Otřesná forma Plamenů se hodně promítá do budoucnosti klubu. Hvězdám končí dlouhé kontrakty a zřejmě budou chtít co nejrychleji opustit potápějící se loď, a ještě něco v kariéře dokázat. V Calgary navíc vědí, že by se přeplácení nevyplatilo a bude lepší své stěžejní hráče sestavy obětovat za vidinu lepších zítřků. Jednání o kontraktech jsou tedy na bodu mrazu a spíše se řeší možné výměny.

Rozhodně neočekávejte, že v dohledné době uvidíte podpisy Noaha Hanifina a Eliase Lindholma v Calgary Flames. Na povrch prosákla informace, že všechna jednání o smlouvách jsou nyní pozastavena. Organizace, která se řítí do přestavby, potřebuje nový svěží vítr a ani hráči nemají zájem prodlužovat kontrakty.

Nemělo by se jednat o naprostou přestavbu, jaké se většina analytiků dožaduje, ale o přestavbu, která by zahrnovala obchodování se zmíněnými pilíři Flames. 

Calgary po katastrofálním startu ví, že změny nutně musí přijít. Bilance Flames je 2-6-1 a Calgary je nyní na předposledním místě v žebříčku ligy. K tomu všemu tým nevykazoval žádné známky vyvíjející se chemie a výrazně hrozí, že se kompletně převrátí směr organizace.

Stejně jako Vancouver Canucks v každé z posledních dvou uplynulých sezón, tak i Flames mohou být na pokraji toho, že ročník skončí dříve, než skutečně začal.

Výsledkem je nyní pauza v jednání o nových smlouvách. Z dlouhodobého hlediska nemá smysl pokračovat v udržení jádra, které nevykazuje výsledky. Ten pocit je zřejmě vzájemný, protože Lindholm a Hanifin jsou ze současné pozice také velmi frustrovaní a s velkou pravděpodobností budou chtít do týmu, kde bude šance uhrát slušný výsledek a třeba i zaútočit na stříbrný grál. 

Sám Lindholm je z celé situace v Calgary velmi otrávený a souhlasí s projevem fanoušků.

„Taky bych nás vypískal, kdybych viděl, jak jsme hráli. Hráli jsme úplně na h…. několik zápasů v řadě,“ pokračoval vulgárním výrazem.

Flames vstoupili do sezóny s vírou, že se jejich jádro může odrazit od toho, co v minulé sezóně považovali za anomálii, ale opak se ukázal jako pravda. 

Jonathan Huberdeau a Nazem Kadri hrají propastně. Dohromady dali tři góly, připsali si čtyři asistence a mají 21 záporných bodů.

Fanoušci dávají svou nevoli hlasitě najevo a v Calgary se bude muset začít jednat. Následující výsledky zřejmě ukážou, jestli to Plameny ještě zkusí nebo začnou hledat ideální zájemce, kteří by nabídli vysokou protihodnotu za členy tápajícího jádra týmu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.