bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna pro Ritticha! S Los Angeles podepsal na další rok

16. května 10:00

David Zlomek

David Rittich patřil během ročníku mezi největší gólmanská překvapení a v Los Angeles si mnuli ruce, český gólman totiž hrál za nízkou gáži. Ta se teď o něco vylepší, jelikož se obě strany dohodly na nové smlouvě.

LA Kings podepsali s Rittichem roční smlouvu v průměrné roční hodnotě jednoho milionu dolarů.

Jednatřicetiletý Rittich rozdělil ročník 2023/24 mezi Kings a jejich farmu v American Hockey League Ontario Reign. V dresu Kings zaznamenal Rittich ve 24 zápasech bilanci 13-6-3, přičemž si vytvořil kariérní maxima v průměru obdržených branek na zápas (2,15), procentuální úspěšnosti zákroků (92,1 %) a čistých kontech (3). Rittich nastoupil také ke dvěma zápasům play off.

Směle tak navazuje v české stopě. Stal se třetím brankářem českého původu, který v historii Kings vyhrál zápas.

V prvním utkání týmu po All-Star přestávce pak zastavil Rittich všech 26 střel proti Edmontonu a zaznamenal čisté konto, díky čemuž se připojil k Romanu Čechmánkovi (5) jako jediný brankář českého původu v historii klubu, kterému se něco takového povedlo.

Pro českého gólmana jde také o vítanou změnu. V květnu ví, kde leží jeho budoucnost. V létě může mít čistou hlavu a soustředit se jen na přípravu. 

Rittich chytal i za Calgary, Toronto, Nashville a Winnipeg. Celkově má v NHL na kontě 196 utkání s průměrem 2,78 obdržených gólů na zápas a úspěšností zákroků 90,6 %.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.