bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

O'Reilly se poprvé vrací do Denveru jako host, ukončí Wild své trápení?

20. ledna 2016, 20:00

David Mekleš

Středeční noc nabídne pouze tři zápasy NHL. Buffalo se představí na ledě Colorada a to znamená, že Ryan O'Reilly a s ním také Jamie McGinn se poprvé od své výměny vrátí na led Avalanche jako hosté. Detroit s Petrem Mrázkem přivítá St. Louis. Ve třetím utkání se Minnesota pokusí proti Anaheimu přerušit svou sérii porážek a hlavně také vstřelit nějaké góly, protože to se Wild v posledních zápasech moc nedařilo.

02:00 Detroit Red Wings – St. Louis Blues

Hokejová noc začne až pár minut po druhé hodině ranní, kdy se v detroitské Joe Louis Aréně rozehraje duel mezi Red Wings a Blues. Oba týmy čeká druhé a zároveň poslední vzájemné měření sil v letošní základní části. První společný duel v této sezóně vyhrál Detroit 4:3 po prodloužení.

Detroit ve svém posledním zápase prohrál s Philadelphií na nájezdy 1:2, ale jinak prožívá velmi dobré období. Z posledních sedmi zápasů má bilanci 5-1-1. Především brankář Petr Mrázek má výtečnou formu a hlavně díky němu má Detroit každý zápas šanci na vítězství. Právě rodák z Ostravy půjde dnes do brankoviště tradičního týmu a uvidíme, jak si povede proti silnému soupeři. Jisté je, že do tohoto zápasu nezasáhne obránce Niklas Kronwall, který má za sebou operaci kolene a bude svému mužstvu chybět dva až čtyři týdny. V sestavě ho nahradí ruský zadák Alexej Marčenko.

St. Louis v noci odehraje už 50. zápas v ročníku. Žádný jiný tým jich nebude mít více. Blues se však s náročným programem perou statečně. V Západní konferenci jsou na čtvrté pozici se ziskem 61 bodů. Tým kouče Kena Hitchcocka trápí poměrně velká marodka (Allen, Ott, Schwartz, Pääjärvi, Bortuzzo, Gunnarsson), ale ta se začíná pomalu vyprazdňovat. Dnes do hry naskočí obránce Carl Gunnarsson, což bude hodně znát. Z důležitých hráčů se na návrat už také pilně chystá útočník Jaden Schwartz, u kterého se předpokládá, že by mohl začít hrát po Utkání hvězd. Do branky hostů půjde Brian Elliott.

04:00 Colorado Avalanche – Buffalo Sabres

První letošní vzájemný zápas čeká Colorado a Buffalo. Duel je důležitý především pro domácí celek, který je na osmém místě v Západní konferenci, ale má stejně bodů jako devátý Vancouver a pouze o bod více než desátý Nashville, který však odehrál o zápas méně. Avalanche mají z posledních pěti zápasů tři porážky. Hodně je musí mrzet především sobotní prohra s Columbusem, ke které nemělo nikdy dojít. Dnes Colorado hraje opět s týmem ze chvostu tabulky Východní konference a další bodová ztráta by proto měla být nepřípustná. Do branky domácích by měl jít Semjon Varlamov.

Buffalo vyhrálo čtyři z posledních pěti zápasů a samozřejmě by rádo tuto úspěšnou bilanci prodloužilo. Sabres v této sezóně nemají postupové ambice, takže mohou hrát naprosto v klidu. Do jejich branky půjde potřetí v této sezóně Robin Lehner. Speciální střetnutí čeká dvojici Ryan O'Reilly a Jamie McGinn. Oba dva útočníci ještě v loňské sezóně hráli právě za Colorado. Na konci června loňského roku však byli vyměněni do Buffala, protože O'Reilly měl podle vedení Colorada přemrštěné požadavky na novou smlouvu a proto musel odejít do jiné organizace, kde se dočkal vysněného kontraktu na 7 let a 52,5 milionu dolarů.

04:30 Anaheim Ducks – Minnesota Wild

Posledním středečním zápasem bude souboj mezi Anaheimem a Minnesotou. Ducks zakončují svou osmizápasovou domácí sérii, ze které mají zatím statistiku 4-3-0. Je jasné, že chtějí získat páté vítězství, aby se v tabulce Západní konference přiblížili k osmému místu, na které nyní ztrácí čtyři body, a také aby se jim lépe cestovalo do Washingtonu, kde hrají v pátek. Je možné, že domácím bude nově chybět obránce Sami Vatanen, který má chřipku. Do brankoviště Anaheimu by měl jít John Gibson.

Minnesota nevyhrála už čtyři zápasy a tuhle sérii bude chtít dnes ukončit. Wild také nedali gól v posledních dvou zápasech a to je další šňůra, která musí co nejdříve skončit. Celkově má tým z města St. Paul teď problémy se střílením branek. Z posledních 15 utkání vstřelili Wild jen 29 gólů, což v průměru nejsou ani dvě branky na zápas.

Tým trenéra Mikea Yeoa je v Západní konferenci na sedmém místě, před osmým Coloradem a devátým Vancouverem má tříbodový náskok a dva zápasy k dobru. Na paniku je stále ještě čas, ale už by to chtělo získat nějaké body, protože porážek bylo v poslední době dost a pokud se tahle krize neukončí včas, tak může dorůst do opravdu obludných rozměrů. Uvidíme, jak se s tím Wild dnes poperou. Do jejich svatyně by měl jít Devan Dubnyk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.