bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid a Draisaitl? Znovu září bok po boku. Canucks musí hledat recept

12. května 11:20

Daniel Fekets

Kanadská série mezi Vancouverem a Edmontonem zatím nabízí atraktivní podívanou. V prvním utkání vedli Oilers na konci druhé třetiny už 4:1, jenže pak přišla na řadu gólová smršť Vancouveru, který vyhrál 5:4. Druhý zápas měl ovšem do jisté míry opačný průběh.

Do druhé bitvy vstoupily lépe Kosatky, které využily přesilovku zásluhou perfektní křížné přihrávky Millera a pohotového zakončení Petterssona. Edmonton však odpověděl stejnou měrou, také přesilovkovým gólem.
Vancouver v zápase ještě dvakrát o jednu branku vedl, avšak třetí třetina kompletně změnila pohled na původně vyrovnané utkání.

Na 3:3 srovnal ve 46. minutě unikající McDavid, jenž potrestal zaváhání domácích na útočné polovině. Ve zbytku třetiny sledovali fanoušci v Rogers Areně až drtivý tlak Edmontonu. Domácí byli rádi, že zápas dotáhli alespoň do prodloužení.

V něm bylo poměrně brzy rozhodnuto. V jeho šesté minutě se trefil Evan Bouchard, který šťastně odrazil kotouč od stojícího beka Iana Colea. Edmonton si připsal zaslouženou výhru, domů míří za stavu 1:1 na zápasy.

Ve třetí části vyslali Olejáři na gólmana Šilovse patnáct střeleckých pokusů, zatímco edmontonský brankář Skinner zasahoval jen dvakrát. V hlavní roli byli znovu Connor McDavid a Leon Draisaitl, oba v utkání zaznamenali gól a tři nahrávky.

„Jejich první formace má hru pod kontrolou, ale já musím zajistit, aby se proti nim na led dostali jiní kluci,“ narážel vancouverský trenér Rick Tocchet na fakt, že se na McDavida s Draisaitlem budou muset zaměřit bránící formace. 

V prvním utkání série měl McDavid na křídlech Zacha Hymana a Mattiase Janmarka, zatímco Draisaitl nastoupil s Evanderem Kanem a Ryanem Nugent-Hopkinsem.

Krisi Knoblauchovi se ale vyplatil tah, který často praktikovali už jeho předchůdci. Když se Oilers přestalo dařit, dvě největší útočné hvězdy putovaly do jedné formace, přičemž Draisaitl se přesunul na křídlo. V druhém utkání s nimi nastoupil Zach Hyman.

„Určitě musíme proti nim předvést lepší práci. Přišlo mi, že jsme jim to docela usnadnili,“ připustil obránce Canucks Nikita Zadorov, který ve druhé části nachytal Skinnera ze značného úhlu. 

Pro zápasy v Edmontonu tak bude útočně laděný Vancouver hledat recept, jak elitní duo pohlídat. McDavid je s bilancí 2+15 nejproduktivnějším hráčem celého play-off, hned v závěsu je Draisaitl s šesti góly a deseti asistencemi. K těmto číslům stačilo oběma jen sedm utkání. 

Třetí bitva je na programu už v pondělí ve 3:30. Který tým se přiblíží konferenčnímu finále? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.