bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Letci se trápí v útoku, ale přesto tvrdí: Základem je dobrá obrana, pak přijdou góly

15. února 2017, 11:00

David Baláš

Z posledních jedenácti duelů inkasovala Philadelphia jen pětadvacet branek. To pro svěřence trenéra Davea Hakstola není vůbec špatná vizitka. Na druhém konci hřiště je to však jedna velká bída. Letci ve zmíněné šňůře zápasů nastříleli jen patnáct gólů.

I přes trable v útoku dokázali Flyers z posledních jedenácti utkání pětkrát uspět, za což z velké části mohly dobré výkony obrany a brankářů Michala Neuvirtha se Stevem Masonem. Sbírat výhry je ale pro Flyers pochopitelně velmi obtížné.

Tým přitom potřebuje střádat body, aby zůstal v boji o play-off. Philadelphia momentálně okupuje devátou příčku se stejným bodovým ziskem jako osmé Toronto, které má však dva zápasy k dobru.

Frustrace z toho, že se Giroux a spol. na každý gól pořádně nadřou? Tu ale v největším městě Pensylvánie nehledejte. Právě kvalitní defenziva může za to, že hráči i realizační tým zůstávají optimističtí.

„Když budeme hrát v obraně tak jako dosud, tak určitě přijde zlepšení i v útoku. Jenom zkrátka musíme najít cestu, jak více skórovat,“ uvedl například Wayne Simmonds, který vede klubovou tabulku střelců se třiadvaceti zásahy.

Na něj navázal Hakstol, jenž rozhodně nehodlá měnit styl hry kvůli krátkodobé krizi. „Upřímně, jenom kvalitní obranná práce vytváří tlak v útoku. Myslím, že to se nám daří, protože na tom tvrdě pracujeme. Bohužel nedáváme dost gólů, ale v defenzivě hrajeme stabilně a to je důležité. Toho se musíme držet, branky časem přijdou,“ řekl odhodlaně.

Flyers by je nutně potřebovali co nejdřív, ale lehký program je nečeká. Dnes začínají třízápasový roadtrip na ledě Calgary, zítra se utkají s Edmontonem a v neděli s Vancouverem. Tedy s mužstvy, která jsou podobně jako Philadelphie na hraně účasti v play-off a v jejich hře je nyní spoustu urgentnosti.

„Budou to velmi těžké duely. Třeba Olejáři mají strašně šikovné hokejisty a obzvláště doma hrají výborně. U Calgary zase nikdy nevíte, co od nich čekat. Taky mají hodně talentů. Stejně náročné je hrát i ve Vancouveru,“ zapřemýšlel Jakub Voráček. „Pokud ale navážeme na poslední výkony, můžeme získat čtyři pět bodů,“ doufá.

Jak je vidět, ve Philadelphii nepanikaří a věří, že ofenzivní smůlu brzy prolomí. „Chce to pár šťastných odrazů a ono se to zlomí,“ řekl za všechny Mark Streit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.