bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrál jsem na h***o, štve Petterssona. Proč se švédská superstar trápila?

24. května 14:00

Tomáš Zatloukal

Od vancouverského kouče Ricka Toccheta, mimochodem tento týden vyhlášeného nejlepším trenérem NHL, si musel vyslechnout ostrou kritiku. Podle holohlavého Kanaďan se Elias Pettersson v play-off jen vezl, nedřel a jeho výkony zůstaly za očekáváním. Na první pohled to tak vypadalo, od borce se smlouvou na 92,8 milionu dolarů chcete za 13 mačů víc než šest bodů. Jenže, vyřčeno s bluesovým mistrem Janem Spáleným, asi v tom bude nějaký háček.

Háček v tom skutečně byl.

Pettersson nezapomněl hrát hokej. Ani nenechal motivaci a chuť do hry sbalenou někde v kufru. Geniálního forvarda takřka půl roku sužovalo zranění kolena.

"V posledních měsících jsem stál za h***o," byl k sobě příkrý. "Bude fajn si teď od všeho odpočinout, byla to velmi rušná sezona, i s ohledem na to, že se řešil můj kontrakt," dodal.

Sebekritika je Petterssonovi vlastní.

Nemaluje věci narůžovo, říká je tak, jak jsou. A limitující zdravotní trable, které se táhly už od ledna? Za ně se pětadvacetiletý rodák ze Sundvallu neschovává, nevymlouvá se.

Zámořským novinářům naopak potvrdil, že si koleno naštěstí nevyžádá chirurgický zákrok. Bude stačit konzervativní léčba, odpočinek, možná ortéza, cvičení.

Při pohledu, jaký výkonnostní propad Petterssona potkal, bylo zřejmé, zejména s ohledem na jeho obří potenciál, že ho muselo zradit tělo.

Mrkněte se, jak mu klesla čísla po přestávce kvůli All-Star Game.

 Po 49 duelech, ve kterých zvládl 27 gólů a 37 asistencí, přišel brutální útlum. Sedm branek a 18 nahrávek za 33 partií. Z 1,31 bodu na utkání sešup na průměr 0,76.

Tocchet nepochybně věděl, že Pettersson nebyl (nejen) ve vyřazovacích bojích fit. I tak se ho pokusil vyburcovat. Těžko mu to vyčítat, byť se to hlavní hvězdě Canucks muselo poslouchat tuze nepříjemně.

Přes léto si ale i od takových vzpomínek a zážitků odpočine.

A vrátí se s velkou pravděpodobností stoprocentně zdravý a ready překonat své osobní maximum 102 bodů. A hlavně dostat klub z Britské Kolumbie ještě o kus dál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.