bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eichela stále zlobí hojící se kotník. Letos s tím budu muset často bojovat, říká

6. prosince 2016, 16:30

Michal Sobotka

Po návratu na led oslnil několika povedenými zápasy. Mladý centr Buffala Jack Eichel přesto tvrdí, že jeho kotník stále není stoprocentně zahojený a do některých zápasů tak nastupuje i přes zranění.

Pro Sabres se jednalo o velkou ránu, když se před sezonou Jack Eichel zranil. Problémy s kotníkem jej nepustily do prvních 22 utkání sezony. Po návratu zaznamenal ve dvou zápasech čtyři body, přesto se dvacetiletý útočník necítil zcela v pořádku. Vidět to bylo v posledním duelu proti Washingtonu, kdy se kotník ozval po souboji s obráncem Orlovem.

Eichel se na střídačku dostal s evidentními bolestmi, ale přesto nevynechal jediné střídání. „Hokej je kontaktní sport. Předpokládám, že v průběhu sezony se mi tohle stane ještě několikrát a já s tím budu muset bojovat,“ nechal se po prohře 2:3 v prodloužení slyšet rodák z North Chelmsfordu. „Očekávám, že kotník ještě nějakou dobu nebude zcela uzdravený.“

Příznivci Buffala si ale nemusí dělat starosti. Rozhodně se nejedná o problémy, které by Eichela měly ze hry zase na nějakou dobu vyřadit. Hned po utkání se v tomto duchu vyjádřil také trenér Šavlí Dan Bylsma. „Po zranění vazů v kotníku jsou tyto situace poměrně běžné. Jednou se vám špatně otočí noha a bolí to, ale za chvíli problémy odezní,“ vysvětloval Bylsma. Eichel by tak měl být v úterý připraven na souboj proti Connoru McDavidovi.

Dvojka draftu 2015 přiznala, že v mezi zápasy podstupuje několik cvičení na poraněnou nohu. Při trénincích se ale cítí „dostatečně dobře na to, aby naskočil do utkání“, a proto se rozhodl naskočit na konci listopadu do hry.

Bronzového medailistu z MS v Praze víc než kotník trápila další prohra svého celku. Už počtvrté v sezoně totiž Sabres nedokázali ve třetí části udržet vedení. „Neměl jsem nejlepší zápas a rozhodně nejsme spokojeni ani jako tým,“ říkal po nedělním souboji se svěřenci Barryho Trotze. „Teď si musíme trochu odpočinout, protože hned v úterý hrajeme znovu,“ připomněl Eichel, že hned za dvacet čtyři hodin čeká Sabres souboj proti Edmontonu Oilers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.