bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bída bezzubých Žraloků. Jako parta kluků, co se zrovna potkali, soptil Hertl

7. října 2019, 14:00

Jan Pikous

Naposledy došli až do finále Západní konference, i v aktuálním ročníku patří mezi hlavní favority na zisk Stanley Cupu. Úvod sezony ovšem hokejisty San Jose Sharks nezastihl v dobré formě – tým Petera DeBoera všechny tři dosavadní zápasy prohrál a navíc v nich vstřelil pouhé tři branky. „Jestli budeme hrát takhle, tak nevyhrajeme nic,“ rozčiloval se nový kapitán týmu Logan Couture.

V jarním play off jejich pouť za vytouženým pohárem zastavilo až semifinále, kde je vyřadil pozdější vítěz soutěže ze St. Louis. Ambice na novou sezonu? Opět ty nejvyšší. Začátek října ovšem San Jose vůbec nezastihl v dobré formě.

Tři venkovní zápasy, nula bodů, celkové skóre 3:12. A z toho dvě vysoké prohry proti Golden Knights, ve kterých mají Žraloci po kontroverzní osmifinálové sérii v letošním play off nyní solidního rivala. 

Sharks nešlo skoro nic. Krásným příkladem byly přesilové hry - v úvodní dvojici duelů jich svěřenci Petera DeBoera dostali k dispozici pět, proti Anaheimu následovala další čtveřice početních výhod. V síti však dosud neskončil jediný kotouč. V minulé sezoně se přitom nestalo, aby v utkání, kde mají tolik přesilovek, nedokázalo San Jose využít ani jednu. 

„Jsou to prostě chyby. Jsou určitá místa, kde byste měli při přesilovce stát. A teď tam nestojíme. Trénujeme, kde stát, kde se pohybovat, ale pak to neděláme. Když se někdo nedrží plánu a dělá si, co chce, nemůže to pak fungovat,“ rozčiloval se po druhém zápase s Vegas Logan Couture. 

Na nového kapitána Sharks navázal i hvězdný obránce Brent Burns. „Je to o více faktorech, musíme být prostě ve všem lepší. A jestliže nedáváte góly, nesmíte aspoň inkasovat. Máme hodně co se zlepšovat.“

Slabou chvilku si během trojice proher vybrali i brankáři Martin Jones s Aaronem Dellem, největší problém je třeba ale hledat v neproduktivním útoku. Ofenzivní beci Brent Burns a Erik Karlsson mají na kontě jediný bod, útočníci Timo Meier, Tomáš Hertl či Kevin Labanc na první zápis do statistik stále čekají. 

„Musíme začít hrát jako tým a ne jako parta kluků, kteří se zrovna potkali,“ rozčiloval se český útočník po čtvrtečním debaklu od Vegas Golden Knights. To ještě nevěděl, že po úvodním políčku budou následovat další dvě facky a u jména týmu bude v tabulce stále svítit nula. Už teď se přitom jedná o nejhorší start klubu do sezony za posledních šestadvacet let.

Na radikální závěry je zatím brzy, takový start do sezony si ale tým ze slunné Kalifornie určitě nepředstavoval. Příležitost získat fanoušky zpět na svou stranu budou mít Couture a spol. už v úterý na ledě Nashvillu. Zakousnou Žraloci svou první letošní oběť?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.