bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Anaheim nepřestává lovit. Na čtyři roky podepsal Killorna

1. července 2023, 22:30

David Zlomek

Nejdříve draftovaný Leo Carlsson, pak Radko Gudas a teď další velké jméno. Anaheim ukořistil jednu z největších ryb na trhu s volnými hráči. Na čtyři roky se upsal Alex Killorn, dlouholetá opora Tampy Bay.

Killorn vlastně během své jedenáctileté kariéry v NHL hrál pouze za Tampu Bay. Rodák z Halifaxu vstřelil v minulé sezóně v 82 zápasech 27 gólů a zaznamenal 64 bodů. 

Třiatřicetiletý útočník má na kontě 198 gólů a 466 bodů v 805 zápasech kariéry, všechny v dresu Lightning. Killorn vyhrál s Tampou Bay dva Stanley Cupy a v roce 2021 si připsal 17 bodů v play off. 

Na síle Tampy Bay v posledních několika sezónách měl pochopitelně velký podíl. Killorn se však vydal cestou bývalého spoluhráče Ondřeje Paláta. Ten získal smlouvu jako volný hráč s New Jersey Devils poté, co Lightning nedokázali sehnat peníze na jeho udržení.

Stejně tak nezbyly peníze na novou smlouvu pro Killorna. Dle zámořských novinářů se Blesky ještě na poslední chvíli snažily s útočníkem domluvit, ale nepovedlo se.

Killorn podepsal v Kalifornii na čtyři roky a 6,25 milionu dolarů ročně. 

Přináší do Anaheimu spoustu zkušeností a vítěznou mentalitu. Vyhrál dva Stanley Cupy a je silným charakterem v každé šatně. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.