bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpívá, hraje poker a dává góly. Brianu Boyleovi se v Tampě daří

26. ledna 2015, 13:30

Jan Prošek

Potřetí v kariéře se může přenést přes hranici deseti gólů. Útočník Brian Boyle se v Tampě dostal do pohody. Se spoluhráči navíc podniká několik volnočasových aktivit. „Dobře zpívám, ale kluci, kteří mě slyšeli, si to nemyslí,“ směje se bývalý forvard Rangers.

Třicetiletý centr v nejlepší hokejové soutěži na světě vystřídal celkem tři týmy. Do NHL nakoukl v Los Angeles Kings. Ze slunné Kalifornie byl vytrejdovaný do New Yorku, kde hrál za Rangers. Před letošní sezónou se jako volný hráč dohodl na kontraktu k Tampou Bay. Ve všech organizacích, kterými prošel, zanechal pozitivní odkaz, svou pracovitostí a oddaností hokeji šel příkladem mladým spoluhráčům. 

„Poprvé jsem se na brusle postavil, když mi byly dva roky. Pokud si dobře vzpomínám, na zimní stadion mě přivedl táta. Hokeji jsem úplně propadl, ta hra mě okouzlila. Řekl bych, že jsem se celkem rychle naučil bruslit. Musím říct, že pocházím z hokejové rodiny. Čtyři moji bratři hrají, nebo hráli hokej. Celkem je nás třináct sourozenců,“ ohlíží se za vstupem do světa nejrychlejší kolektivní hry.

Profesionálním hokejistou se chtěl stát od útlého věku. Důležitým faktorem je zdraví, bez něho se sport na té nejvyšší úrovni nedá. Nabízí se tedy otázka, jak by vypadal život Briana Boyla, kdyby se nemohl věnovat hokeji. „Těžko říct, kam by směřovat můj život. Každopádně miluji sport, takže bych chtěl zůstat ve světě sportu. Když ne jako aktivní sportovec, tak třeba jako trenér. Nebo bych byl třeba podnikatel,“ dodává se smíchem.

Každý kluk snící o pobytu mezi mantinely National Hockey League má v dětství vzor, kterému by se chtěl co nejvíce přiblížit. „Strašně se mi líbil Ray Bourque a Mario Lemieux. Když jsem byl pak o něco starší, byl mým vzorem Peter Forsberg. Sledovat tohoto hráče byla nádhera. I v dnešní době, když mám čas, sednu k internetu a hledám sestřihy jeho akcí. Byl šikovným bruslařem s rychlýma rukama.“

Může se zdát, že život Briana Boyla se točí jen a jen kolem NHL a sportu. V tomto případě zdání skutečně klame. Má kladný vztah ke kuchyni, nemá problém vařit, což dokáže ocenit zejména jeho přítelkyně. „Není to ale moje jediné hobby. Když létáme na venkovní tripy (několik po sobě jdoucích zápasů na ledě soupeřů), tak se spoluhráči hraji poker. Hrajeme o peníze, tak jak se sluší a patří. Ale jen o malé částky. Někdy vyhraju všechno, jindy mám pocit, že kdybych hrál čtrnáct dnů, tak nevyhraju ani jednu hru,“ odhaluje zábavu v letadle.

Hokejové arény nejsou jediným místem, kde mohou fanoušci najít Boyla zcela soustředěného. Mezi jeho koníčky patří také pobyt v klubech. Ovšem ne v těch klasických, nýbrž v karaoke klubech. „Čas od času se potřebuji odreagovat, a tak jdu s kamarády zpívat do karaoke klubu. Já si o sobě myslím, že mi to celkem jde. Spoluhráči, kteří mě slyšeli, jsou jiného názoru,“ dodal se smíchem.

Nyní ale zpátky k hokeji. V sezóně 2014-2015 odehrál Brian Boyle 48 zápasů, ve kterých si připsal třináct kanadských bodů za devět branek a čtyři přihrávky. Úspěšnost střelby má 12,2 procent, což je nejvyšší číslo, které zaznamenal v sezóně, kdy stabilně hraje NHL. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.