bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Základní část končí. Ducks mohou získat divizní titul, Islanders si určí svého soupeře do play off

10. dubna 2016, 20:00

David Mekleš

Dnes v noci skončí dlouhodobá část sezóny NHL a poslední hrací den bude zajímavý, protože se konečně dozvíme kompletní podobu prvního kola play off. Anaheim se v utkání s Washingtonem pokusí získat titul v Pacifické divizi a také zjistí jméno svého soupeře pro první kolo vyřazovacích bojů. Ve druhém duelu se utká New York Islanders a Philadelphia a právě domácí tým si svým výkonem určí, zda-li půjde v play off proti Pittsburghu nebo zkusí štěstí proti podceňované Floridě.

01:00 New York Islanders - Philadelphia Flyers

Co očekávat od tohoto zápasu? To je v tuto chvíli docela zajímavá otázka. Oba týmy mají jistou účast v play off, takže bodový zisk pro ně není až tak důležitý. Očekává se, že Philadelphia bude šetřit některé své klíčové hráče, aby se na poslední chvíli nezranili před sérii s Washingtonem. Flyers v tomto zápase vůbec o nic nejde, mají splněno a budou se bavit hokejem.

U New Yorku bude situace podobná, ale je možné, že domácí budou v tomto zápase trochu kalkulovat a přenechají nakonec vítězství hostům. Pokud totiž Islanders prohrají a nebo získají pouze jeden bod, tak se v play off utkají s mladým týmem Floridy, což je docela lákavé.

Jestliže Isles předvedou výkon, který jim dnes zaručí vítězství, tak v prvním kole play off narazí na Pittsburgh, jenž se s příchodem trenéra Mikea Sullivana hodně zvedl. Těžko říct, jak to nakonec bude, ale pokud domácí dnes prohrají, tak se nikdo nebude divit. Do branky Isles by mohl jít podruhé v řadě Christopher Gibson, ale jisté to není. Za Flyers by podle všeho měl chytat uzdravený Michal Neuvirth.

01:30 Washington Capitals - Anaheim Ducks

Poslední zápas základní části. Capitals se v poslední době snažili vyhrávat hlavně kvůli brankáři Bradenu Holtbymu, jenž včera vyrovnal rekord Martina Brodeura v počtu vítězství v jedné sezóně. Dnes by kanadský brankář mohl teoreticky dostat ještě jednu šanci na vytvoření nového maxima, ale jisté to není. Trenér Barry Trotz to nevyloučil, ale zároveň se nechal slyšet, že nechce, aby se Holtby vystavoval riziku zranění před play off, což je pochopitelně logické. Pokud Holtby skutečně nastoupí, tak domácí budou mít o co hrát, pokud bude chytat jeho kolega Philipp Grubauer, což se očekává spíše, tak se domácí půjdou hlavně pobavit a nezranit.

Anaheim je dnes jediným týmem, jenž má opravdový důvod zvítězit. Ducks se totiž v případě vítězství stanou vítězem Pacifické divize a to za to určitě stojí. Pokud tým z Kalifornie skutečně vyhraje, tak se v play off utká s Nashvillem, pokud jakkoliv prohraje, tak jde na rivala ze San Jose, kterého ovšem v základní části porazil třikrát ze čtyř duelů. Do klece hostů by měl jít Frederik Andersen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.