bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Souboj generací v Torontu, oslabený Washington vyzve Tampu

11. listopadu 2022, 20:17

Tomáš Němčík

Noc z pátku na sobotu nebude tak bohatá jako ta předchozí, nicméně i tak si fanoušci kanadsko-americké NHL přijdou na své. Hned hodinu po půlnoci mezi sebou svedou bitvy čtyři bezesporu kvalitní týmy Východní konference. O hodinu a půl později se pak úvodní buly přesune na západ, kde naopak změří síly čtyři celky Západní konference.

Duel mezi Torontem a Pittsburghem nabídne střet dvou týmů, které prožily odlišné vstupy do sezóny. Zatímco výsledky Maple Leafs byly nekonzistentní a hlavní hvězdy týmu tápaly, tak Tučňáci sbírali jednu výhru za druhou. Situace se ale otočila. Svěřenci Sheldona Keefea získali z posledních čtyř zápasů sedm bodů, zatímco parta okolo Crosbyho zvítězila jen jednou z posledních osmi duelů. Klíčem k více bodům je zvládání koncovek zápasů, což se svěřencům Mikea Sullivana v poslední době moc nedařilo.

Washington se stále nemůže vinou zranění spoléhat na služby několika klíčových hráčů, což je v duelu proti Lightning do role favorita rozhodně nestaví. Mimo hru jsou stále Bäckström, Wilson, Oshie, Brown nebo Hagelin. Tampa však letos také nijak zvlášť nedominuje, když je se ziskem patnácti bodů na desáté pozici na východě. Capitals jsou na tom ještě o bod hůře, avšak mají odehrány o dva zápasy více. 

Zdá se, že Hvězdy z Dallasu našly svou novou hvězdu. Jason Robertson pokračuje ve výborných výkonech z předchozí sezóny, ve které získal více než bod na zápas. Do té letošní vstoupil také skvěle, když má na svém kontě po třinácti zápasech bilanci 9+10, a tak je v tuto chvíli v nejlepší desítce bodujících hráčů celé ligy. Dallas má zatím výborné speciální formace, když jak v přesilovkách, tak i v oslabeních je na čtvrté pozici v lize. I tyto zbraně bude chtít celek z Texasu vytáhnout na dnešního soupeře, kterým je San Jose. Žraloci jsou s devíti body na předposlední pozici západu. Za zmínku rozhodně stojí i výkony Erika Karlssona, který si zřejmě vzpomíná na staré časy. Na kontě už má bilanci 10+11, což jej řadí na čtvrtou příčku v produktivitě celé ligy.

Kdyby někdo před sezónou tvrdil, že Seattle bude okupovat horní příčky západu, tak by mu zřejmě uvěřil málokdo. Zatím tomu tak však je. Krakeni vletí do zápasu s Wild se šňůrou pěti výher, díky které jsou svěřenci Davida Hakstola na třetí pozici Západní konference. Hlavní kouzlo Seattlu je zatím v téměř rovnoměrné produktivitě všech útočníků. Hned jedenáct z nich už totiž získalo alespoň sedm kanadských bodů, čímž se žádný jiný tým pochlubit nemůže. Za Wild zatím klasicky válí Kirill Kaprizov, který už na svém kontě má deset přesných tref.

Kompletní program:

01:00 Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins

01:00 Washington Capitals – Tampa Bay Lightning

02:30 Dallas Stars – San Jose Sharks

04:00 Seattle Kraken – Minnesota Wild

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.