bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šlágry v Bostonu a Calgary, hrát bude také dosud neporažený v základní hrací době

25. října 2022, 19:00

Tomáš Němčík

Program NHL z pondělí na úterý bude opravdu pestrý. Hrát se bude na deseti stadionech a rozhodně se bude na co dívat. Za vypíchnutí stojí duely Bostonu s Dallasem a Calgary s Pittsburghem, ve kterých se představí čtyři týmy s dosavadním ziskem minimálně osmi bodů. Do akce půjde také Detroit, jenž zatím v každém z pěti utkání bodoval.

Do TD Garden v Bostonu přijedou hokejisté Dallasu, kterým úvod sezóny vyšel téměř na výbornou. Stars bodovali v úvodních pěti duelech, když až dnes podlehli Ottawě, kde se letos body zadarmo rozdávat nebudou. Boston je zatím v čele Východní konference s bilancí pěti výher a jedné porážky. Nejproduktivnějšími hráči Medvědů jsou oba Davidové, což je pro ně i české fanoušky potěšující.

Jakub Voráček v minulém zápase dopomohl dvěma asistencemi Columbusu k překvapivém triumfu na ledě Jezdců z New Yorku, čímž se v bodování NHL dotáhl na Milana Hejduka na celkové třetí pozici v rámci českých hokejistů. Dnes bude mít možnost jej překonat, když Modrokabátnici na svém ledě přivítají Arizonu, u které dle očekávání převažují porážky nad vítězstvími.

Dosud v základní době neporažen Detroit vyzve na vlastním ledě Ďábly z New Jersey. V táborech obou týmů jsou také vidět Češi, i když přeci jen výrazněji u Rudých křídel. Raketový vstup do sezóny totiž zažívá Dominik Kubalík, kterému, zda se, změna prostředí pomohla. Odchovanec Plzně si za pět zápasů připsal osm bodů za bilanci 3+5. Stejný počet gólů zaznamenal i Ondřej Palát, ale ten je zatím bez asistence.

Trochu vlažnější nástup do nové sezóny prožili jak Jezdci, tak také hokejisté Colorada. Sedm bodů za šest zápasů sice není málo, ale při ambicích obou celků by se jistě čekalo o chlup více. Minimálně jeden z těchto týmů si dnes polepší, neboť se dvě hodiny po půlnoci střetnou v Madison Square Garden, kde se Newyorčané pokusí odvrátit třetí domácí porážku v řadě. Přispět k tomu bude chtít Artěmij Panarin, který zatím s dvanácti body vede bodování celé ligy.

Naopak plně spokojeni jsou fanoušci Plamenů a Tučňáků. Calgary prohrálo z pěti utkání jen jedno, Pittsburgh z šesti také nebodoval pouze jednou. Cesty obou celků se střetnou dnes v Kanadě, kde si domácí budou muset hlídat především kapitána Pens. Ten ukazuje, že v pětatřiceti letech ještě do starého železa ani náhodou nepatří. S jedenácti kanadskými body je totiž na třetím místě ligové produktivity.

Jedno z největších překvapení úvodu ročníku jsou hokejisté Sabres. Ti z pěti duelů zvládli čtyři při velmi kladném skóre 22:11. Lví podíl na tom má především Rasmus Dahlin, který přepisoval historické tabulky, neboť se jakožto obránce prosadil ve všech pěti duelech. Podaří se mu prosadit i pošesté na půdě Seattlu?

 

Kompletní program

01:00 Boston Bruins – Dallas Stars

01:00 Columbus Blue Jackets – Arizona Coyotes

01:00 Detroit Red Wings – New Jersey Devils

01:00 Montreal Canadiens – Minnesota Wild

02:00 New York Rangers – Colorado Avalanche

02:30 Chicago Blackhawks – Florida Panthers

03:00 Calgary Flames – Pittsburgh Penguins

04:00 Seattle Kraken – Buffalo Sabres

04:30 Los Angeles Kings – Tampa Bay Lightning

04:30 San Jose Sharks – Vegas Golden Knights

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.