bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Shane Doan má rekord. U ocenění byl i Hanzal

24. ledna 2016, 12:00

David Zlomek

Nejvíc chtěl Shane Doan ve čtvrtek vyhrát. Musel se spokojit jenom se vzpomínkami. Před prohraným zápasem se San Jose v poměru 1:3 ocenila organizace Arizony Coyotes společně s arizonskými top sportovci Doana. Pro ty, co by nevěděli. Nikdo z historie klubu nedal více gólů než Shane Doan.

Doan, který v kariéře hrál ve všech svých dvaceti sezonách jenom v organizaci Coyotes/Winnipeg Jets (19 v Arizoně) – organizace se totiž stěhovala z Kanady právě do Arizony, svým gólem číslo 280 přeskočil v historických tabulkách Dalea Hawerchuka.

Večer, jenž byl trefně pojmenován jako Doan 380 Night, se nesl ve znamení Doana. Osazenstvo Gila River Arena, domovské arény Kojotů, sledovalo video Shaneových gólů-milníků, video zprávu natočili Dale Hawerchuk, člen Síně slávy a někdejší jednička draftu, Jeremy Roenick, mj. jeho bývalý spoluhráč, a Larry Fitzgerald – hvězda NFL hrající za Arizona Cardinals.

„Chtěl bych pogratulovat Shanu Doanovi k tomu, že se stal nejlepším střelcem organizace. Další na řadě je rekord v bodech. Budeme tě sledovat,“ řekl třeba právě Fitzgerald.

A přidala se i sama hlavní hvězda večera. „Bylo skvělé vidět Jeremyho Roenicka a Dalea Hawerchuka a Larryho… Každý tu miluje Larryho. Bylo vážně hezké mít tu při tom ženu a mé čtyři děti. Hraju přes dvacet let, platím tím obrovskou oběť, že tolik nejsem s nimi. Bylo skvělé je tam mít,“ povídal Doan.

Během předzápasového ceremoniálu předal prezident a spolumajitel Coyotes Anthony LeBlanc Fondu Shanea Doana pro mládežnický hokej šek na částku sto tisíc dolarů na počest Doanového dopadu na rostoucí zájem o sport v Arizoně. „Je to celkem speciální, nad rámec všeho, co jsem si mohl myslet,“ byl překvapený Doan. „Je to něco obrovského ze strany Coyotes a něco, z čeho jsem opravdu nadšený. Nevím, jak jinak se vyjádřit, než že řeknu: Díky, využijeme to,“ vážil si daru.

Oliver Ekman-Larsson a Martin Hanzal, alternativní kapitáni Coyotes, dali Doanovi speciální edici hodinek od jeho spoluhráčů. Generální manažer Don Maloney mu pro změnu představil malbu od torontského malíře Davida Arrigoa, na které je Doan vyobrazen v dresech jak Winnipegu, tak Arizony. Tedy v uniformách, které obléká dvacet let. Během přestávek se pouštěla děkovná a vzpomínková videa.

Na celý předzápasový ceremoniál se můžete podívat zde:

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.