bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sabres mění trenéra. Ten nový má přinést hlavně zkušenosti

17. dubna 10:00

David Zlomek

Po další nepovedené sezoně se v Buffalu daly čekat změny, nicméně zpráva o odvolání trenéra Dona Granata přišla jako blesk z čistého nebe. Generální manažer Buffala Sabres Kevyn Adams posléze prohlásil, že začne okamžitě hledat kandidáta na trenérské místo. Hlavní požadavek? Zkušenosti.

Adams se s médii setkal v úterý, několik hodin poté, co tým zbavil funkce hlavního trenéra Dona Granata a jeho pobočníků. 

„Chci, aby příští hlavní trenér byl někdo, kdo má zkušenosti a dokáže tuto skupinu posunout na vyšší úroveň a hlavně vyhrávat,“ řekl Adams. „Přesně vím, koho hledám, a to už od dnešního dne.“ 

Adams uvedl, že hledání povede on a přispějí k němu i další lidé včetně majitele Sabres Terryho Peguly, zástupce generálního manažera Jasona Karmanose a asistenta manažera Marka Jakubowského. Dodal, že rozhovory začnou již v úterý odpoledne. Není na co čekat. 

„Bude to proces, ale zároveň mám v hlavě naprosto jasno, co hledám, a budeme postupovat co nejrychleji, abychom to zvládli,“ dodal Adams. 

Sabres v této sezoně nesplnili svá vlastní vysoká očekávání. Další nepostup do play off, málo bodů a očividný krok dozadu oproti progresu, který tým ukázal v minulém ročníku. 

„Letos jsme prostě nebyli dost dobří a nepředvedli jsme dostatečné výkony, a to není jen vina trenérů,“ řekl Adams. „Je to i na hráčích a na mně. V poslední době jsem strávil hodně času tím, že jsem o všem mluvil s Terrym Pegulou, ale vyhazov trenéra bylo moje rozhodnutí. Cítil jsem, že to je to, co musím udělat, a co musíme udělat jako organizace, abychom udělali další krok.“

Adams zopakoval, že věří v jádro týmu Sabres, které zahrnuje pět hráčů mladších 25 let, kteří podepsali dlouhodobé smlouvy: útočníky Dylana Cozense a Tagea Thompsona a obránce Rasmuse Dahlina, Owena Powera a Mattiase Samuelssona. 

Generální manažer Sabres také očekává, že díky spoustě mladých talentů bude volné trenérské místo v Buffalu atraktivní příležitostí. Do této skupiny patří mimo jiné také útočník JJ Peterka a brankář Ukko-Pekka Luukkonen, kteří v této sezoně zažili průlomové roky.

„Opravdu věřím, že jsme na prahu dalšího kroku, a pokud jste hlavní trenér a jste konkurenceschopní a zkušení, je to něco, co vás sem může lákat,“ dodal Adams. „A tohle je hokejové město. Není pochyb o tom, že nabízíme atraktivní práci.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.