bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Restartuje Dubnyk kariéru? Poušť má na brankáře dobrý vliv

22. prosince 2014, 18:00

Michal Sobotka

Kojoti probouzí dalšího brankáře. Deset let po draftu dostává prostor v jejich brance Devan Dubnyk. Muž, který před sezonou přišel krýt záda zkušenému Smithovi, ale svými výkony si zasloužil v brance více prostoru. Není to poprvé, co poušť probudila upadající talent některého gólmana.

Osmadvacetiletý Dubnyk loni procestoval NHL. Začínal v Edmontonu, ze kterého byl vyměněn do Nashvillu a následně skončil na farmě Montrealu v Hamiltonu. Po sezoně ovšem kývl na roční smlouvu v hodnotě 800 tisíc dolarů od Arizony, a jak se ukazuje, jednalo se o chytrý tah. V Glendale, kde sídlí tamní Coyotes, je tradičně na hokej vyvíjen menší nárok a za takovou mzdu navíc nemůže být řeč o vyhozených penězích.

V poušti se tak probouzí další zapomenutý brankář. Není to poprvé, co trenér Dave Tippett v tomto prostředí připravil vhodné podmínky pro muže s maskou. Před sedmi lety načal úspěšnou spolupráci s Bryzgalovem, jenž Arizonu dvakrát vytáhl do bojů o play off. Ruský brankář tehdy zdaleka neměl na zádech terč, jakého se mu dostalo v angažmá ve Philadelphii. Po jeho odchodu navíc sáhli Kojoti pro Mikea Smithe a znovu se nemýlili. Vysoký brankář dovedl před třemi lety tým do konferenčního finále.

Návštěvnosti v play off hovořily jinak, ale celkově vzato je Arizona výrazně nehostinný stát pro hokej. Právě to však některým hráčům může vyhovovat. Ne všichni zvládají předvádět nejlepší výkony pod tlakem. Koneckonců při svém působení ve Philadelphii o tom hovořil sám Bryzgalov. Toho Flyers dotáhli z Phoenixu s vidinou výborných výkonů, které v poušti předváděl. Vše nakonec dopadlo tak, že jej klub vykoupil ze smlouvy. „Je to úplně odlišné. Takový tlak jsem si nedovedl v Phoenixu ani představit,“ říkal tehdy ruský brankář.

Ovšem v Arizoně mají zkrátka čich na výběr brankářů. Leckoho překvapil podpis smlouvy s Dubnykem, jenže ten se vinou nevyrovnaných výkonů Smithe dostává do branky pravidelně a nechává za sebe hovořit výsledky. V šesti ze třinácti zápasů čelil více než třiceti střelám a jeho úspěšnost je téměř 92 %. Od náhradního brankáře těžko můžete požadovat lepší výkony. Jen by bylo vhodné svému gólmanovi trochu pomoci v poli, kde zatím Kojoti strádají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.