bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavel Dacjuk by po sezoně mohl zamířit do Ruska

4. dubna 2016, 10:00

David Zlomek

Ne, tohle není žádný opožděný aprílový vtípek. Pavel Dacjuk by po sezoně mohl opustit Detroit Red Wings a vrátit se do Ruska, říká dlouholetý novinář pohybující se v NHL Elliotte Friedman ze stanice Sportsnet.

Jak přesně zní Friedmanova slova? Tady je celý přepis toho, co řekl: „Všichni jsme pochopili, že v určitém okamžiku by se Pavel Dacjuk rád vrátil do Ruska a hrál tam. Podle zdrojů jde o opravdovou možnost, že se tak stane už po této sezoně. Pokud k tomu dojde, bude to z rodinných důvodů. Dacjuk to nekomentuje, klub taky ne. Je jasné, že po sezoně si všichni sednou a domluví se na konečném rozhodnutí. Klíčovou věcí, kterou je potřeba mít na mysli, je to, že když odejde, jeho stropová zátěž 7,5 milionů zůstane.“

I přes svůj věk (37 let) je stále obrovským přínosem a jeho zkušenosti jsou k nezaplacení. Společně s Henrikem Zetterbergem je nejproduktivnějším hráčem týmu s osmačtyřiceti body, navíc má sedm plusů v tabulce pravdy. Ztráta by to tedy byla velká, to určitě. Jeho magické ruce a velký přehled budou Wings (dříve, či později) moc chybět. Na druhou stranu je teď velkým učitelem pro Dylana Larkina, který se stal okamžitým miláčkem fanoušků.

Zpět ale k spekulacím. „Pavel se soustředí na to, aby pomohl týmu do play off a k dalšímu Stanley Cupu,“ napsal v emailu pro detroitský tisk jeho agent Dan Milstein. „Navíc mu pořád zbývá rok z jeho smlouvy. Po sezoně si sedneme s generálním manažerem Kenem Hollandem při našem každoročním setkání.“

Dacjuk nemluvil s novináři po výhře 3:2 v Torontu. Zástupci Detroitu médiím řekli, že do novin a podobně bude Dacjuk mluvit začátkem příštího týdne. Mlčet ale odmítl generální manažer slavné organizace Ken Holland. Ten s ruským kouzelníkem prý nemluvil, pokud jde o spekulace, a ani to v příštích dnech neplánuje.

„S Pavlem jsem nemluvil, ještě má na rok smlouvu,“ řekl jasně Holland a pokračoval: „Jsou pro mě spekulace novinkou? Ne, slyšel jsem jich už tolik. Spekulace tu byly minulé léto, i léto předtím, budou i příští léto. Když tu ještě byl Nicklas Lidström, tak se snad tři roky mluvilo o tom, že od nás odejde a že půjde zpátky do Švédska. Všechno jsou to jen spekulace,“ zamítá jakýkoliv Dacjukův přesun.

Red Wings v následujícím týdnu, který je v základní části poslední, čekají tři zápasy, všechny ohromně důležité. Holland tak nehodlá obrátit svou pozornost na příští sezonu. „Ve středu hrajeme proti Philadelphii, bude to největší zápas roku, zatím je to všechno o letošku,“ je odhodlaný. „Pavel tu má ještě rok být. Po sezoně si sednu se všemi hráči, s každým budu sám, a se všemi si promluvím. O další rok se budeme zajímat tehdy, až bude sezona u konce. A ano, budu mluvit i s Pavlem,“ nechal se slyšet.

Jsou to opravdu jenom spekulace, nebo se Dacjukovi opravdu zachtělo po domově?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.