bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ošklivé zranění Jensena! Hlavou šel do mantinelu, pak zápas opustil na nosítkách

14. dubna 11:15

David Zlomek

Nick Jensen zažil v sobotu v domácí aréně krátký zápas. Hned v první třetině zápasu Washingtonu proti Tampě Bay Lightning byl totiž odnesen z ledu na nosítkách. To vše poté, co ho na mantinel nevybíravě hodil útočník soupeře.

Jensena v čase 18:29 tvrdě narazil do mantinelu ve středu kluziště útočník Lightning Michael Eyssimont. Bylo vidět, že bek s hitem nepočítá, nicméně Eyssimontovi nebyl při zákroku udělen žádný trest.

Jensen byl asi pět minut ošetřován na ledě, než byl odnesen na nosítkách. Rozhodčí poté nechali oba týmy odejít do šaten, zbývajících 1:31 minuty první třetiny se dohrávalo po pauze.

„Děsivá situace. Je na tom ale lépe než zpočátku. Když vidíte něco takového, že někoho odnášejí na nosítkách, myslíte na ty nejhorší situace,“ řekl trenér Capitals Spencer Carbery. „Daří se mu lépe. Večer odešel ze stadionu se svou rodinou. Do nemocnice nejel. To bylo velmi, velmi pozitivní vzhledem k tomu, že se dalo myslet na to, že se mohly stát i jiné věci. Samozřejmě bude mimo hru, ale je dobře, že mohl odejít sám.“ 

Trenér Carbery také pochválil celý jeho lékařský tým, který se zachoval opravdu pohotově. „Bylo působivé, jak rychle pochopili situaci a jak rychle se dostali na led. Platí to pro všechny. Pomoc se Nickovi dostala velmi rychle, za což jsem rád,“ dodal. 

Jensen má v této sezoně na kontě 14 bodů (jeden gól, 13 asistencí) v 77 zápasech, nicméně jeho úkoly nejsou primárně ofenzivní. Patří mezi základní stavební kameny obrany týmu.

Jestli si v tomto ročníku ještě zahraje, je těžké predikovat. Týmy jsou na zranění hlavy citlivé a do konce základní části zbývají Capitals dva zápasy a boj o play off je maximálně vypjatý.

Celá situace mrzela i trenéra hostů Jona Coopera, který má k Jensenovi osobní vztah. 

„V takové situaci je těžké vidět kohokoliv, ale pro mě je to výjimečný kluk," řekl Cooper, jenž Jensena trénoval v Green Bay v USHL. „Vyhráli jsme tam spolu titul. Je úžasný. Na takové hity se těžko dívá, zejména kvůli jeho dopadu. Bylo to nešťastné. Doufám, že bude v pořádku. Slyšel jsem, že se mu daří dobře, a tak doufám, že nebude dlouho mimo hru."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.