bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kris Letang vyhrál nad mrtvicí, nyní patří mezi TOP 5 nejproduktivnějších v klubu

25. prosince 2014, 14:55

Jan Prošek

Sezóna 2013-2014 přinesla v NHL mnoho zajímavých momentů, brankářských zákroků, gólů i bitek. Jeden příběh se však díky své výjimečnosti dostal nad ostatní. Šestadvacetiletý obránce Pittsburghu Kris Letang se objevil na listině zraněných hráčů. Důvodem byla mrtvice. Naštěstí ho postihla její lehčí forma, mimo hru byl deset týdnů. I přes to se dokázal vrátit k hokeji na té nejvyšší úrovni.

Do onoho dne (29. ledna 2014) prožíval vydařenou sportovní kariéru, žil spokojený život s manželkou i synem. Měl podepsaný kontrakt, který mu zaručuje 58 milionů dolarů. Náhle ho však postihla lehčí forma mrtvice, což je šok pro každého člověka, natož profesionálního sportovce, který je zvyklý se denně věnovat tréninku. Během dvou měsíců nemohl dělat vůbec nic. „Musel jsem podstoupit mnoho testů a konzultací se specialisty z oboru neurologie. Dlouhou dobu jsem diskutoval s klubovým lékařem,“ vzpomínal v jednom z rozhovorů.

Měl dostatek času, aby mohl přemýšlet o životě a o hodnotách, které bude vyznávat. „Moje mysl se upínala k synovi Alexovi a manželce Carherině. Všichni jsme se potřebovali ujistit, že pokud budu pokračovat v hokeji, neohrozím sebe ani svou rodinu. Návrat na led nešlo moc urychlit, nechtěl jsem si zahrávat se zdravím. Nikdy bych nevyjel na led, kdybych se necítil dobře,“ řekl o svém návratu mezi mantinely.

Nakonec se ukázalo, že se k milovanému sportu vrátit může. Byla to vzpruha pro všechny. Rodinu, spoluhráče a pochopitelně i pro něj samotného. Obránce Tučňáků naskočil do posledních tří utkání dlouhodobé části. Chvilku mu trvalo, než se rozkoukal, ale odehrál všech třináct zápasů vyřazovacích bojů. Porážce od New York Rangers v sedmém zápase však zabránit nedokázal. Vypadnutí ve druhém kole Stanley Cupu bolelo hodně, ale Kris Letang se stal vítězem. Vyhrál největší boj – s mrtvicí.

Navenek působí naprosto stejně jako dřív. Nadále se prezentuje agresivním stylem hokeje, dobrým čtením hry. Začal ale více naslouchat tělu, snaží se maximálně dodržovat spánkový režim. Na fyzičce pracuje stále, nyní ale musí daleko detailněji řešit, zda se cítí dobře. Pokud ne, tak musí okamžitě cvičení přerušit.  Letang má navíc problémy s migrénami, velmi silně ho bolívá hlava. Ani to nemůže podceňovat, vzhledem k tomu, že utrpěl několik otřesů mozku.

V celé své kariéře nehrál tento obránce nejlepší hokejovou soutěž světa za jiný tým než je Pittsburgh Penguins. V organizaci jsou s jeho výkony dlouhodobě spokojení, ani on si nemůže na nic stěžovat.  Do aktuálně hraného ročníku National Hockey League vstoupil Kris Letang jako mnohem vyzrálejší člověk, který i nadále hraje svou hru, ale zároveň na sebe dává pozor. Už to není ten bezstarostný kluk, kterého fanoušci znali. Odehrál 29 zápasů, připsal si osm branek a na patnáct přihrál. Díky dvaceti třem bodům je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.