bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jaškinova smlouva bude nejspíše dvouletá, nabízejí ji v Arizoně

28. dubna 2021, 17:50

Jakub Hromada

Dva roky a dost. Dmitrij Jaškin strávil v ruském Dynamu dvě sezóny a už má v hlavě návrat do NHL. Ve Spojených státech strávil sedm let, jeden rok z toho v juniorce, zbylých šest v NHL v St. Louis a Washingtonu. Nyní má nakročeno do Arizony.

O zájmu Coyotes o služby českého útočníka jsme vás informovali již dříve, nyní ale byly spekulace potvrzeny i z druhé strany. Zhruba před týdnem oznámil novinář Michail Zislis na svých sociálních sítích, že se Jaškin v létě bude stěhovat zpět do zámoří.

Před play-off ale generální manažer Dynama Moskva mluvil zcela opačně. „Dmitrij stráví v našem klubu i celou příští sezonu.“ Můžeme jen spekulovat, zda měl Jevgenij Krovopuskov již nějaké zákulisní informace u sebe a jen nechtěl rozhodit svůj tým před rozhodující částí sezóny, nebo skutečně o ničem nevěděl.

V úterý večer ale známý Elliotte Friedman ze stanice Sportsnet zveřejnil ve svém podcastu informaci, která se k němu v posledních dnech dostala. 

„Hned několik zdrojů mi potvrdilo, že se Dmitrij Jaškin, který v NHL odehrál 303 zápasů za St. Louis a Washinton předtím, než odešel do KHL před dvěma lety, vrátí zpět do Severní Ameriky pro následující sezóny. Aktuálně v jednáních vede Arizona a nebuďte překvapení, pokud hráč podepíše smlouvu rovnou na dva roky,“ napsal v článku.

Český útočník zaznamenal ve 117 zápasech v KHL neuvěřitelných 123 bodů a není divu, že vzbudil pozornost minimálně jednoho týmu v NHL. V tamní lize je navíc ozkoušený, tudíž se Arizona nesnaží získat nikoho neprověřeného jako například Chicago, které cílí na Maxima Šalunova a Damira Žafjarova. 

Jaškinovi skončila sezóna a nový podpis smlouvy v NHL může být zveřejněn kdykoliv od 1. května, kdy všem hráčům KHL vyprší kontrakty pro sezónu 2020/2021.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.