bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak dopadnou klíčové čtvrté zápasy?

19. dubna 2018, 19:37

Matyáš Krahulík

První kolo play off NHL má dnes v noci na programu dva zápasy, ve kterých půjde opravdu o hodně. Bude se totiž rozhodovat o tom, jestli se série vyrovnají, anebo si vedoucí týmy vybojují mečbol. Nejprve nás čeká souboj Toronta s Bostonem a o půl hodiny později si to rozdají Columbus a Washington.

1:00 Toronto Maple Leafs – Boston Bruins (stav série: 1:2)

Boston, který je v této sérii mírným favoritem, vstoupil do play off velmi přesvědčivě a na domácí půdě dvakrát jednoznačně zvítězil. Nejprve Bruins brali výhru 5:1 a po galapředstavení českého útočníka Davida Pastrňáka vyhráli i druhý zápas v poměru 7:3. 

Pak se ale boje přesunuly do Toronta a Maple Leafs dokázali před svými fanoušky stav série zdramatizovat díky výhře 4:2. Mohl za to především skvělý výkon dánského gólmana Frederika Andersena, jenž si připsal 40 úspěšných zákroků. 

Důležitým faktorem při výhře Toronta bylo i skvělé bránění elitní formace soupeře. Trojice Marchand – Bergeron – Pastrňák totiž v přechozích dvou zápasech nasbírala v součtu dvacet bodů, ale ve třetím utkání už jim defenziva Leafs bodovat nepovolila.

„Myslím, že naše první lajna byla po většinu zápasu dobrá, jenom nedokázala zakončit,“ komentoval výkon svých hvězdných forwardů kouč Bostonu Bruce Cassidy. „Měli dnes těžký zápas. Maple Leafs byli odhodlaní je ubránit, což se jim podařilo,“ dodal dvaapadesátiletý stratég.

Očekávaní brankáři: Frederik Andersen – Tuukka Rask

1:30 Columbus Blue Jackets – Washington Capitals (stav série: 2:1)

Tato série nám zatím nabídla tři velmi vyrovnané zápasy, které vždy dospěly až do prodloužení a z vítězství se pokaždé radoval hostující tým. Začínalo se na ledě Washingtonu, který před domácími fanoušky prohrál 3:4 po nádherném průniku Artěmije Panarina. Druhý duel v hlavním městě USA skončil další prohrou Caps 4:5 a tentokrát za to mohla přesná dorážka Matta Calverta.

Capitals tak jeli do Columbusu za velmi složitého stavu 0:2, avšak ve třetím střetnutí se štěstěna konečně přiklonila i na jejich stranu. Během druhého prodloužení se dostali do přečíslení tři na dva, které v čase 89:00 po několika šťastných odrazech puku zužitkoval dánský forward Lars Eller. Série je tedy opět otevřená a Caps se dnes pokusí se svým soupeřem srovnat krok.

„Puk trefil mě, potom jeho (Larse Ellera - pozn. red.), pak zase mě. Prostě se od nás tak čtyřikrát odrazil, a nakonec skončil v bráně,“ postěžoval si obránce Columbusu Zach Werenski, který byl u vítězného gólu Capitals.

„Nebudu svůj tým kritizovat. Myslím, že jsme hráli lépe než v minulém zápase, který jsme vyhráli,“ řekl zkušený kouč Blue Jackets John Tortorella, který v roce 2004 dovedl Tampu ke Stanley Cupu.

Očekávaní brankáři: Sergej Bobrovskij – Braden Holtby

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.