bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Galvas by měl zanedlouho podepsat smlouvu v Chicagu, to láká i dva Rusy z KHL

24. dubna 2021, 20:33

Jakub Hromada

Chicago je v poslední době velmi aktivní za hranicemi Států. Intenzivně se snaží domluvit na kontraktech s mnohými hráči. Hlavním z jich je český obránce Jakub Galvas z finského Jukuritu. Kromě něj smlouvu obdrží také Henrik Borgström, jednání probíhají s ruskou dvojicí Maxim Šalunov – Damir Žafjarov.

Jakub Galvas byl draftovaný Chicagem v roce 2017 jako 150. v pořadí. Od té doby strávil dvě sezóny v Olomouci a dvě v Jukuritu. Svou bodovou produkci držel celou dobu při zhruba stejných číslech (13, 17, 15, 11).

Jukurit skončil sezónu na předposledním místě, na předkolo play-off ztratil propastných 21 bodů. Galvas si tak letos už nezahraje a svou první smlouvu s klubem NHL by měl podepsat během následujících dní.

Kromě Bretta Connollyho a Rileyho Stillmana ve výměně s Floridou za Lucase Carlsona a jeho jmenovce Wallmarka získali Blackhawks také finského útočníka Henrika Borgströma. Ten si po čtyřleté zkušenosti v Severní Americe a dvouletém cestováním mezi hlavním týmem Panthers a farmou ve Springfieldu vybral působiště v Helsinkách. 

Na rozdíl od Galvase ale jeho HIFK hraje play-off a již postoupilo do semifinále. I on ale od příští sezóny bude nejspíše hrát opět za mořem. Chicago pro něj připravuje novou smlouvu a i u něj je pouze otázka času, kdy ji podepíše.

Podobně je na tom také Lukas Reichel. Německý útočník byl draftován loni 17. v pořadí a po play-off DEL bude bojovat o pozici v týmu Německa na mistrovství světa.

Kromě mladých nadějí si ale Blackhawks dělají zálusk na starší hráče z Ruska. Jsou jimi Maxim Šalunov a Damir Žafjarov. 

Šalunovovi je už 28 let a bude muset podepsat klasický profesionální kontrakt. V dresu CSKA odehrál sezónu ve velké formě, kterou posunul ještě na vyšší úroveň v play-off. 

Větší hvězdou je ale Damir Žafjarov z Torpeda Nižnij Novgorod. Umístil se třetí v kanadském bodování KHL a okamžitě se objevil na vrcholu volných hráčů z Evropy pro kluby z NHL. V 58 zápasech nasbíral 61 bodů.

Se všemi zákulisními informacemi přišel jako první reportér Scott Powers z The Athletic.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.