bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Debut za Detroit? Dejte mi týden, vzkazuje Kane. Číslo už má

30. listopadu 2023, 16:00

Tomáš Zatloukal

Rozjel se z levého kruhu, svižně zamíchal pukem a mazácky poslal kotouč mezi brankářovy betony. Ano, Patrick Kane už kouzlí v barvách detroitských Red Wings, byť zatím jen na rozbruslení. Kdy si zahraje ostrý zápas a ukáže světu, jak na tom po zásadní operaci kyčle je? "Dejte mi týden, možná deset dní," poveděl zámořským novinářům. A co odpověděl na dotazy, proč podepsal právě s Rudými křídly?

"Srdce mě táhlo do Detroitu."

Prostá a všeříkající byla Kaneova odpověď. Pětatřicetiletý forvard měl vícero nabídek. Dokonce mu na stole ležely návrhy víceletých smluv. On si ale vybral další z klasických hokejových klubů. Mančaft, od kterého čeká další progres. Tým, kde se potká s Alexem DeBrincatem.

Krajanem, s nímž mu to tolik klapalo v Chicagu. Oba stihli před "reunionem" v Hockeytownu jednu zastávku. DeBrincat se z kabiny Blackhawks nedobrovolně vydal k ottawským Senátorům, Kane si splnil sen o štaci u Blueshirts.

Právě v New Yorku si teď poprvé navlečen v rudé uniformě zatrénoval.

"Tuhle organizaci čekají velké úspěchy. A já bych rád byl u toho," pověděl jeden z důvodů, proč kývl na nikterak přemrštěný kontrakt od Stevea Yzermana. Je na rok a Kaneovi vynese 2,75 milionu dolarů (reálně o dost méně - daně, provize agentovi, navíc je sezona už rozehraná).
.
"Poprvé možná naskočím už doma v Buffalu proti Sabres příští úterý, ale reálněji vypadá následný zápas se San Jose Sharks," míní vítěz Hartovy trofeje z roku 2016. S jakým číslem bude hrát? Pošetilá otázka.

Daniel Sprong, který dosud nosil osmaosmdesátku, okamžitě dal hrající legendě přednost. "Je to patrně nejlepší Američan v historii NHL," znělo Sprongovo vysvětlení. O co si řekl za svou vstřícnost? "Jak se mi bude Patrick ravanšovat, jsem nechal na něm," prohodil.

Takhle Kaneův dres vypadá. "Nádhera," vyhrkl nadšeně.


Co Kane a zdraví? Fanoušky Red Wings uklidnil: "Jsou to dva měsíce, co mi lékaři povolili trénovat naplno. Včetně fyzických střetů s ostatními. Teď se potřebuju sehrát s týmem, zažít si rutinu, aklimatizovat se. O to jde víc než o stav mé kyčle, ta je OK.".
.
To, jak dopadla procedura zvaná hip resurfacing, si hodně pochvaluje.

"Můj pohyb do stran je teď mnohem lepší. Konečně také můžu nohu naplno zatížit," líčí rozdíl oproti minulé sezoně, v níž i přes značný zdravotní handicap zvládl 57 bodů. Věří, že si za pár duelů opět přivykne na vysoké tempo NHL a bude pro Detroit přínosem.

"Chci pomoct k postupu do play-off," dává si cíl. Působí natěšěně, optimisticky. Co od něj čekáte vy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.