bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rok pro legendu Coyotes? Dejte mi čas se rozhodnout, žádá Doan

13. dubna 2017, 16:45

Martin Schwarz

Kdo doufal, že Shane Doan oznámí stanovisko ohledně dalšího vývoje svého hokejového života hned po skončení základní části, ten má smůlu. Dlouholetá opora Arizony Coyotes si nechává čas na rozmyšlenou, konečné slovo může padnout až za dlouhé týdny. Jak přiznává, má kolem sebe spoustu osob, které mu radí v nejlepší lize světa pokračovat.

„Dva týdny zpátky mě vůbec nenapadaly myšlenky na konec s hokejem. Před pěti dny jsem byl zase jistě rozhodnutý, že už s tím seknu. No a předevčírem jsem si řekl, že ani náhodou, protože tuhle hru miluji,“ vykládal novinářům z oficiálního webu Arizony Shane Doan chvíli poté, co Kojoti prohráli v závěrečném klání dlouhodobé části 2016-2017 s Minnesotou. Tahle slova pouze potvrzují, před jak velkým dilematem miláček arizonského publika stojí. 

Než zazvoní zvon

Je mu rovných čtyřicet let, v NHL nikdy nehrál za jiný klub (nepočítáme-li někdejší stěhování hokeje z Winnipegu do pouštního státu Severní Ameriky). Dohromady zvládl 1540 zápasů, nasázel v nich 402 branek a přidal skvostných 570 asistencí. Teď se klidně může stát, že další starty nenasbírá a dosavadní týmové spoluhráče bude sledovat buď z hlediště, nebo u televizní obrazovky. Doanovi těmito dny končí jednoletá smlouva, záleží hlavně na něm, jakým směrem se dál vydá. 

„Lidé mi často říkají, že mám pokračovat. Protože až jednou definitivně zazvoním na pomyslný zvon, už ho nebudu moci utišit,“ vysvětluje pro web nhl.com případný odchod do sportovního důchodu trefným přirovnáním. „Někdy je lepší zamávat na rozloučenou zrovna v momentě, kdy jsou ostatní přesvědčeni o vašem pokračování. Jindy se pro změnu vyplatí hrát do té doby, dokud z vás dres sami neservou.“

Jestli nezkušenějšího hráče Coyotes může něco pohnout k prodloužení kariéry, pak bezpochyby vztah ke klubu, městu, fanouškům a vůbec celé atmosféře okolo hokeje ve Phoenixu. Stačilo sledovat hlediště při zmiňovaném zápase Arizona – Minnesota. Diváci halu zaplavili ručně vyrobenými nápisy, jež se různily, leč všechny měly jediný úkol: vyjádřit kapitánovi velké díky a třeba ho i přesvědčit k dalšímu působení. 

Dejte mi čas

Utkání navíc navštívila Doanova rodina. Manželka, čtyři děti, rodiče, sestra, bratr. Zkrátka všichni. Domácí střídačka mimochodem pro jistotu schovala puk, s nímž toho večera Brendan Perlini vstřelil jedinou branku Arizony. Doan na ni totiž přihrával, a co kdyby to vskutku byl jeho poslední kanadský bod života. K tomu jej vyhlásili první hvězdou zápasu, gratulovali mu také hráči soupeře. 

„Přál jsem si, abychom střetnutí s Wild dotáhli do vítězného konce,“ mrzelo rodáka z Alberty. „Ale i tak bylo tohle utkání jedním z těch, která ve vás vyvolají silné emoce.“ 

Shane Doan žurnalistům během jednoho z již posezónních vyjádření potvrdil, že stále není rozhodnutý a že si chce nechat čas další čas na rozmyšlenou. Ač - dle Kanaďanových slov -  nad otázkou konce nebo pokračování kariéry dumal po celý letošní ročník. 

„Se Shanem si sedneme a uvidíme, jak vše dopadne,“ komentoval nejistotu spojenou s ikonou organizace generální manažer Coyotes John Chayka. „Dohoda musí vyhovovat všem. Jemu, našemu klubu i jeho rodině. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.