bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus vyzve Islanders. Bude se měnit lídr Metropolitní divize?

14. prosince 2017, 20:29

Dominik Mihailescu

Máme před sebou náročno noc, během které se odehraje hned dvanáct utkání. Na programu je hned několik zajímavých duelů. Poslední Arizona vyzve suverénní Tampu, do branky Vegas se postaví Fleury, který bude čelit střelám bývalého týmu a Calgary se utká se San Jose v přímém souboji o umístění v Pacifické divizi.

Boston Bruins – Washington Capitals

Boston v této sezóně nedokázal Washington porazit. Nejblíže tomu měl letos v listopadu, kdy padl těsně 2:3. V zápase skóroval i David Pastrňák, který od začátku sezóny vstřelil patnáct gólů, a náleží mu tak 31. příčka v tabulce neproduktivnějších hráčů. Současné umístění Bruins je na hranici postupu do play-off, avšak sezóna je ještě hodně dlouhá, takže se může spousta věcí změnit. V tabulce je na tom znatelně lépe Washington. Hráči z hlavního města jsou na druhém místě Metropolitní divize s devětatřiceti body. V předchozím zápase porazili hráči Barryho Trotze Colorado výsledkem 5:2. V tomto utkání se trefil i český forvard Jakub Vrána. 

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres

Flyers nastoupí do tohoto zápasu jako tým, který je aktuálně na sedmém místě v Metropolitní divizi. Domácí celek si momentálně drží šňůru čtyř vyhraných zápasů v řadě. V tom posledním porazili hráči Philadelphie Toronto. Nejproduktivnějším hráčem je český útočník Jakub Voráček, který má na svém kontě sedmatřicet bodů za sedm gólů a třicet asistencí. Buffalo se naopak drží na samém dně Východní konference a má pouhých dvaadvacet bodů. Předchozí mač byl ovšem pro mužstvo Phila Housleyho úspěšný. Sabres porazili Ottawu 3:2. Kanadský celek tím jen dokázal, jak moc se letos trápí.

Columbus Blue Jackets – New York Islanders

Trhák Metropolitní divize. To bude utkání mezi Columbusem a Islanders. Domácí jsou aktuálně na špici své divize, avšak před Ostrovany mají náskok pouhé dva body. Poslední vzájemný zápas vyhrál právě domácí tým poměrně hladce 5:0. Co se týče nejproduktivnějších hráčů, tak na straně Columbusu je to Artěmij Panarin, který má na svém kontě šestadvacet bodů za sedm branek a devatenáct asistencí. Zajímavostí je, že Islanders mají v první dvacítce hned tři hráče. Těm vévodí Josh Bailey (5 + 30), který okupuje dvanáctou pozici. 

Montreal Canadiens – New Jersey Devils

Ďáblové mají aktuálně lepší formu než Montreal. Ten zaznamenal tři porážky v řadě a okupuje čtvrtou příčku Atlantické divize. Naopak New Jersey hraje v relativní pohodě. Třetí místo v Metropolitní divizi dává možnost, v případě prohry Jackets, dostat se na první pozici. K tomu jim může pomoct Taylor Hall, který má na svém kontě jednatřicet bodů. Naopak se moc nedaří ani brankáři Canadiens. Carey Price má úspěšnost pouze 89,9%, což není nijak zázračné číslo. 

St. Louis Blues – Anaheim Ducks

V tomto zápase vyzve lídr Západní konference St. Louis Blues aktuálně 11. tým tabulky Anaheim Ducks. Domácí mají na kontě čtyřiačtyřicet bodů a náskok před hosty činí jedenáct bodů. Brayden Schenn z velké části může za to, že se tomuto celku tak daří. Útočník St. Louis je sedmý nejproduktivnější hráč ligy s třiceti sedmi body (16+21). Anaheim v posledních pěti zápasech bodoval. Dvakrát vyhrál a třikrát prohrál v prodloužení. Otázkou zůstává, jestli se Ducks podaří něco urvat i proti lídrovi tabulky.  

Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs

Minnesota v předchozích pěti zápasech nedokázala bodovat naplno. Hráči Wild sice zvítězili čytřikrát, ovšem všechny výhry byly v prodloužení. V posledním utkání porazili Calgary 2:1 po samostatných nájezdech. Toronto je aktuálně druhým týmem Východní konference. Javorové listy mají na kontě 41 bodů. V předchozím zápase však nezískali ani bod, jelikož podlehli Flyers 2:4. Nejproduktivnější hráč Toronta, Auston Matthews, do utkání s největší pravděpodobné nenastoupí kvůli poranění ruky. To může hrát do karet Minnesotě.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks

Šest bodů. To je aktuální rozdíl mezi Jets a Blackhawks v Centrální divizi. Tyto dva celky se v letošní sezóně setkají vůbec poprvé, a tak bude zajímavé, s jakou taktikou oba vyrukují. Hosté vstoupí do dnešního zápasu jako celek, který má tři vítězné zápasy v řadě. Winnipeg sice poslední utkání vyhrál, ale předtím následovala série tří zápasů bez výhry. Tahounem Jets je Blake Wheeler, který má na kontě osmatřicet bodů a řadí se mezi nejlepší hráče NHL. Na druhém lávce to nemůže být nikdo jiný než Patrick Kane. Devětadvacetiletý útočník zaznamenal třicet bodů (11+19).

Colorado Avalanche – Florida Panthers

Zápas mezi celky, které se nachází na stejných příčkách (13.), avšak v jiných konferencí, se odehraje v Denveru. Ani jeden z celků v předchozím zápase nevyhrál, a tak se dá čekat, že toto utkání bude velice vyrovnané. Lídr v produktivitě na straně domácích je Nathan MacKinnon (11+22). Naopak u hostů je to Vincent Trocheck (13+19), který uzavírá dvacítku nejproduktivnějších hráčů NHL.

Calgary Flames – San Jose Sharks

Oba celky spolu sousedí v tabulce Pacifické divize a dělí je pouhé skóre. Calgary a San José mají tedy shodně po pětatřiceti bodech. V Calgary je naprostým lídrem Johnny Gaudreau. Forvard domácích si připsal třicet osm bodů za dvanáct gólů a šestadvacet asistencí. Tento výkon hovoří za vše a rozhodně poukazuje na to, že si páté místo v tabulce produktivity zaslouží. Co se týče Sharks, tak tamnější oporou je Lougan Couture (15+10). Nutno podotknout, že do tohoto zápasu stále nenastoupí Jaromír Jágr, který má zranění v dolní části těla.  

Edmonton Oilers – Nashville Predators 

Olejáři před sezónou předpokládali, že se v tomto období budou nacházet na úplně jiných místech tabulky než jsou právě nyní. Edmontonu náleží chabá 14. příčka v Západní konferenci. Hůř je na tom už jen Arizona. Naopak Nashville je úplným protipólem. Predátoři momentálně okupují 3. příčku Západní konference a hrají v poměrně velké herní pohodě. Vždyť v posledním zápase porazili vysoko Vancouver 7:1! Tahounem hostujícího celku je Filip Forsberg (15+16). Edmonton je sice v tabulce na propastném dně, to ovšem neplatí o Connoru McDavidovi, který je třetím nejproduktivnějším hráčem ligy. Děvatatřicet bodů za dvanáct gólů a sedmadvacet asistencí je velice slušné číslo, kterým se prezentuje mladý kapitán Olejářů. 

Arizona Coyotes – Tampa Bay Lightning

Tento zápas bude nesmírně zajímavý. Poslední tým vyzve první tým tabulky NHL. Dá se tedy očekávat, že by domácí Ariozna měla stát na straně poražených. Zajímavostí je, že první dva hráči, kteří vévodí produktivitě, hrají právě za Tampu. Nikita Kučerov (21+21) a Steven Stamkos (12+30) mají shodně po dvaačtyřiceti bodech. Clayton Keller, který je v tomto ohledu nejlepší v Arizoně, má pouhých třiadvacet bodů (11+12).

Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins

Tenhle zápas bude pikantní především pro brankáře Vegas Fleuryho, který chytal v drese Tučňáků dlouhých třináct sezón. Jednička draftu z roku 2003, tak může dnes ukázat, že pustit ho jako nechráněného hráče do úvodního výběru Vegas, byla chyba. Rytíře aktuálně trápí marodka, takže do zápasu s Pittsburghem nastoupí v okleštěné sestavě. To může vyhovovat hostům, kteří budou chtít zapomenout na předchozí zápas s Coloradem. Ten prohráli 1:2. William Karlsson (15+11) a Phil Kessel (15+22) jsou nejproduktivnějšími hráči ve svých týmech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.