bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus řeší další chybný úsudek. Provorov je na prodej

27. února 16:00

David Zlomek

Chování Columbusu na byznysovém poli je s odstupem času pokaždé víceméně selhání. Buď hráči utečou, nebo se přivedou špatní. O (ne)angažování Mikea Babcocka byla řeč několikrát. Jako další chyba se jeví trejd pro Ivana Provorova. Ruský bek je totiž nyní k mání, přitom přišel teprve v létě.

Do uzávěrky přestupů v NHL zbývá pár dní a Blue Jackets údajně přijímají nabídky na výměnu několika svých hráčů, včetně obránce Ivana Provorova.

Provorov, kterého klub získal minulé léto v rámci třístranné výměny, je v pátém roce šestileté smlouvy na 40,5 milionu dolarů, ačkoli jeho současný cap hit činí 4,725 milionu dolarů, protože Los Angeles Kings platí zbylých 2,025 milionu dolarů.

Začátkem ledna, tedy dlouho předtím, než Blue Jackets propustili GM Jarmo Kekalainena, se objevily zprávy, že Columbus je ochotný Provorova prodat. Tedy jen po pár měsících v jejich dresu.

Blue Jackets by si mohli ponechat část zbývajícího Provorovova kontraktu, aby maximalizovali svůj zisk a zároveň pomohli zájemcům, kteří mají pod platovým stropem o něco těsněji.

Mezi týmy, které se údajně zajímají o Provorova, jenž v kontraktu nemá žádnou klauzuli, která by ho před výměnou chránila, patří podle Davida Pagnotty Tampa Bay Lightning a Edmonton Oilers.

V dosavadních 57 zápasech v dresu Blue Jackets nasbíral Provorov pět branek a 21 asistencí, tedy dohromady 26 bodů.

Blue Jackets jsou v současné době na posledním místě Východní konference a jsou otevřeni možnosti prozkoumat scénáře výměny v podstatě všech svých hráčů. A to i těch, kteří mají smlouvu i po skončení této sezóny, jelikož jména Provorova, útočníka Seana Kuralyho, obránců Andrewa Peekeho, Jakea Beana a brankáře Elvise Merzlikinse se již objevila v éteru.

Vypíchnout se dá jméno Jacka Roslovica, který se 1. července stane nechráněným volným hráčem. Je dobrým typem útočníka do play off, a tak bude jistě na přestupovém poli poutat pozornost. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.