bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitky v týdnu od 1. ledna do 10. ledna

11. ledna 2016, 23:52

Redakce eSports.cz

10. ledna

Ryan Carter (Minnesota Wild) vs Jordin Tootoo (New Jersey Devils)

Ještě před fiaskem s Reavesem se Tootoo pustil do daleko úspěšnější bitky v Minnesotě s Carterem. Ten se samozřejmě nijak často nebije, ale kodex Tootooovi nezakazuje s ním zahodit rukavice, protože se jedná o poměrně tvrdého hráče. Na seveřana ale rodák z Minnesoty nestačil.

 

Chris Thorburn (Winnipeg Jets) vs Mike Weber (Buffalo Sabres)

Weber chybně zareagoval v souboji s Nikolajem Ehlersem v rohu, i když možná se celá situace dala dá na vinu dánskému mladíkovi, protože kdo je tak hloupý, aby se takhle otočil zády proti nejtvrdšímu bekovi soupeře. Thorburn si spíše všímal puku, jenže Weber byl tak připravený zahodit rukavice, že prostě lídra Jets vyzval k tanci. A po vyrovnaném začátku na plné čáře prohrál.

 

Matt Hendricks (Edmonton Oilers) vs Logan Shaw (Florida Panthers)

Je pravda, že hit na Taylora Halla musel Oilers bolet, ale mstít by se měli stejnou mincí, tedy čistě. Myslím si, že nachytat nějakého Jonathana Huberdeaua nebo Alexe Barkova z hlavou dole by nebyl problém, Hendricks se ale rozhodl oplácet vražením zezadu přímo na hrazení. A ještě si takhle vyšlápl na vůbec toho nejcennějšího hráče Panthers, Aarona Ekblada, který po hitu nevypadal zrovna zdravě. Hendrickse hned poté počastoval krosčekem Brian Campbell, který ale ví, že zahodit rukavice musí někdo ze spoluhráčů, vždyť má kolem sebe v tu chvíli samé charakterové forvardy. Nakonec se jednalo o Shawa, nováčka v NHL, proti kterému se však edmontonský útočník ubránil. Ten nakonec dostal stopku na tři zápasy. Štěstí je, že příští utkání Olejářů s Pantery stihne.

 

9. ledna

Luke Schenn (Los Angeles Kings) vs Robert Bortuzzo (St. Louis Blues)

Blues jsou týmem, který se nenechá šikanovat. Schenn se zase potřebuje dobře zapsat ve svém novém působišti, vždyť i vlastní televize Kings jasně tvrdila, že se od něj vůbec nic neočekává, a to nepolichotí. Schenn začal dobře a i bitku s buranem Bortuzzem zvládl na jedničku.

 

8. ledna

Jordin Tootoo (New Jersey Devils) vs Zac Rinaldo (Boston Bruins)

Velice rychlá bitka mezi dvěma podobnými bitkaři, která skončila dříve, než by se aspoň jednomu z nich podařilo toho druhého nějak výrazněji zasáhnout. Škoda, že oba rychle ztratili balanc, jinak by se mohlo jednat o vskutku zajímavý souboj.

 

Ryan Kesler (Anaheim Ducks) vs Vladimir Tarasenko (St. Louis Blues)

Tahle bitka zaručeně pobaví. Kesler, jako správný oficiálně druhý největší idiot v NHL, si vyšlápl na Joriho Lehteru nijak zvlášť špinavě, ale už jen protože je kým je, je to prostě celé špatně. Tarasenko se s Lehterou dobře zná, ještě před NHL spolu hráli v Novosibirsku, a tak se není ani čemu divit, že právě v této chvíli přešel do režimu ochránce. Keslera musel chvíli přemlouvat a pak mu naložil tak trošku alespoň, nic úžasného to nebylo. Je ale hezké, že právě jeden z těch nejšikovnějších Evropanů v NHL má také srdíčko a charakter. A za zmínku stojí i krosček Lehtery na svého krajana Samiho Vatanena, který mladého obránce zastavil sotva krok před příjezdem k hvězdě Blues.

 

6. ledna

Josh Manson (Anaheim Ducks) vs Roman Polák (Toronto Maple Leafs)

Polák za brankou trochu tvrdším způsobem zničil svého bývalého spoluhráče Mika Santorelliho, což se nelíbilo dalšímu říznému bekovi Mansonovi. Mladík, který má bitky v krvi, si vedl proti ostravskému rodákovi na jedničku a vzhledem k jeho schopnostem by Polákovi ani nikdo nezazlíval, že prohrál. Proč ale ten úder vteřiny po konci bitky? Proč někdo dokáže sám sebe shodit tolik jako právě Polák tímto stupidním krokem? To mi hlava nebere. A zrovna Polák, tak oblíbený hráč... Je to smutné.

 

4. ledna

Cody McLeod (Colorado Avalanche) vs Andy Andreoff (Los Angeles Kings)

Andreoff je jedním z pár nejlepších nováčků bitkařského pole, ne-li ten vůbec nejlepší, ale podruhé v sezoně už na veterána McLeoda nevyzrál. Asistent kapitána Avs zvolil defenzivní styl, který mu i díky velikostní převaze vyšel na jedničku a díky tomu bral zaslouženou výhru.

 

Carl Gunnarsson (St. Louis Blues) vs Max McCormick (Ottawa Senators)

McCormick začíná lézt čím dál více svým soupeřům pod kůži, což je pro jeho kariéru jedině dobře, už ne tolik pro jeho zdraví. Každopádně se dostal do poměrně romantického objetí s obráncem Gunnarssonem a jako správný Američan tuhle situaci zvládl lépe než švédský viking. Ke konci málem došlo i k něžným polibkům, ale přišlo zklamání, které musel po bitce utlumit Alex Steen, kterého koneckonců Gunnarsson přijel bránit, plácnutím přes prdel svého obránce. No prostě nádherná podívaná.

 

3. ledna

Chris Stewart (Anaheim Ducks) vs Chris Thorburn (Winnipeg Jets)

Nádherná remíza mezi bezdomovcem Thorburnem a pasákem Stewartem, kteří svojí image umí dobře prodat a ještě lépe své bitkařské zkušenosti a dovednosti. Bude chvíli trvat, než se někomu v tomto roce povede tento výkon překonat, ale my se už samozřejmě nemůžeme dočkat. A ti rozhodčí, to je teprve paráda. Takhle kdyby to vypadalo vždycky, hned by nám bylo na tomto světě lépe.

 

2. ledna

Shawn Thornton (Florida Panthers) vs Tanner Glass (New York Rangers)

Souboj dvou zkušených harcovníků, kteří nám nabídli povedenou remízu hned den po Novém roce. Je hezké vidět, že Thornton ještě má něco v sobě a že se Glass vyhrabal zpět z farmy do prvního týmu Rangers, kde je dokonce i efektivním hráčem. Thornton byl očekávaně v této bitce o dost blíže k výhře, ale nakonec se asi shodneme, že se jednalo o velmi vyrovnané klání.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.