bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Akce kulový blesk! Dubas končí v Torontu

19. května 2023, 18:22

David Zlomek

Hned po vypadnutí Toronta ve druhém kole se o tom začalo hovořit. Tedy o změnách, které přijdou. V bezpečí nebyl nikdo. Trenéři, hráči, činovníci. Jako první jde z kola ven strůjce celého kádru. Kyle Dubas nebude pokračovat v pozici generálního manažera.

Ne, první kolo nestačilo. Kyle Dubas si bude muset dát od hokeje chvíli pauzu. 

Tým v pátek oznámil, že Dubase, kterému 30. června končí smlouva, neponechá ve funkci.

„Brendan Shanahan, prezident Toronto Maple Leafs, dnes oznámil, že se klub rozhodl rozloučit s generálním manažerem Kylem Dubasem. Dubasova smlouva vyprší 30. června a v příští sezóně se do funkce generálního manažera Toronta nevrátí,“ uvádí se v tiskové zprávě týmu. 

Letos na jaře Leafs poprvé po téměř dvaceti letech vyhráli sérii play off, když porazili Tampu Bay Lightning, než se v neúspěšném druhém kole poklonili Floridě Panthers.

Emotivní Dubas na tiskové konferenci po skončení sezóny řekl, že si není jistý, zda bude pokračovat ve funkci. Jako důvod uvedl stres a zanedbání své rodiny.

Dubas nastoupil k Leafs ve svých 28 letech v roce 2014 jako asistent generálního manažera a v sezóně 2017/18 dovedl farmu Toronta k zisku Calder Cupu.

V květnu 2018 převzal funkci generálního manažera Toronta po Lou Lamoriellovi. Velký úspěch se mu ale zapsat nedopařilo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.