bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpátky mezi svými. Auston Matthews opět trénoval s mužstvem

8. března 2018, 14:30

Pavel Golasowski

Mladá americká hokejová hvězda byla spatřena tuto středu, jak se prohání po ledě ve speciálním dresu mezi svými spoluhráči. Od svého zranění z 22. února to byl první trénink s týmem. Matthews by tak mohl nastoupit do hry ještě před play-off.

Zatímco hráči Toronta Maple Leafs odehráli poslední čtyři zápasy na venkovních kluzištích (všechny prohráli), Auston Matthews s týmem neodcestoval a na led chodíval sám. 

Dvacetiletý útočník, který vedl kanadské bodování Toronta až do onoho 22. února, kdy si při zápase proti Islanders poranil rameno, se konečně po delší pauze ukázal na ledě i se zbytkem mužstva. Ačkoli to bylo pouze na chvíli. 

Američan měl na sobě speciální červený dres, jenž znamená, že hráč ještě není zcela fit pro klasickou kontaktní hru. Auston Matthews přišel na led dříve a z ledu také dříve odešel. Jakmile Mike Babcock zavelel k fyzické části tréninku, musel se Matthews poroučet z ledu. To mnohé vypovídá o jeho zdravotním stavu, který ještě není optimální. 

O svém zdravotním stavu má konec konců Auston Matthews s novináři zakázáno mluvit, dokud nebude trénovat naplno. Nicméně, sobotní zápas proti Pittsburghu Penguins by měl mladý snajpr podle všech interních indicií vynechat.  

„Z psychického hlediska je dobře, že je zpátky mezi svými spoluhráči. Byli jsme pryč deset dnů, toto jsou jeho kamarádi a je to lepší než trénovat sám. Prioritou teď je, aby každý den trénoval tolik, kolik mu tělo dovolí a když bude připravený, tak ho pošleme do hry,“ vyjádřil se k Matthewsovi trenér Mike Babcock.

Auston Matthews musel kvůli svému zranění vynechat (prozatím) pět zápasů, v nichž Toronto uspělo pouze jednou. Matthews je stále nejproduktivnějším střelcem modro-bílých a druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva, ačkoli odehrál pouze 53 zápasů. Jeho absence je pro celé mužstvo citelnou ztrátou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.