bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Všechno funguje, jak má, ujišťuje NHL před Stadium Series

16. února 2023, 17:55

Jan Spurný

Stadium Series, tradiční zápas NHL pod širým nebem, se letos uskuteční na Carter-Finley Stadium ve městě Raleigh. Tedy domově Hurricanes, kteří zde v neděli od 2:00 vyzvou Capitals. Teplotní podmínky v Severní Karolíně ale aktuálně nejsou zrovna ideální a nejeden fanoušek NHL si určitě vzpomene, jak v roce 2021 dopadla utkání na jezeře Tahoe.

V Nevadě tehdy panovaly vysoké teploty a oba duely se tak musely odkládat. Ten první mezi Vegas a Coloradem se dokonce kvůli stavu ledové plochy po první třetině přerušil a pokračoval až po bezmála devíti hodinách. 

Venkovní led v Raleigh pořadatelé ve středu přikryli plachtami. Předpověď počasí ve městě na dnešek hlásí přes 20 °C. NHL ale ujišťuje, že je k utkání vše připraveno. „Všechno funguje, jak má,“ hlásí ligový ředitel hokejových operací Derek King. Po fiasku na jezeře Tahoe je start klání Caroliny s Washingtonem naplánován až na osmou večerní tamního času. Tou dobou už by se teploty měly pohybovat kolem čtyř stupňů. 

Pomoci by navíc měly právě zmiňované plachty. Ty organizátoři poprvé použili už v roce 2014 v Los Angeles. Speciální povrch odráží sluneční svit a zároveň izoluje led a udržuje ho pevný. Zatímco teplota na vrchní části plachet podle Kinga dosahuje až téměř 30 °C, vespod se drží kolem osmi stupňů pod nulou.

Před Carter-Finley Stadium je přistavena mobilní chladicí jednotka. Ta na místo dorazila už 6. února a od té doby pořadatelé pracují na tom, aby byla ledová plocha v co nejlepším stavu. Kromě samotného nachystání ledu jde pochopitelně také o nalajnování a připravit se musí i loga obou týmů. Ta už se po předchozích zkušenostech na ledovou plochu delší dobu nemalují. Místo toho se vyrobí z látky a následně nechají zamrznout. V minulosti totiž docházelo k případům, kdy se loga působením slunečního svitu rozpila.

Letošní Stadium Series mezi Hurricanes a Capitals bude už 37. utkáním pod širým nebem v NHL. Pro Carolinu půjde o historickou premiéru. Zápasu se měla zúčastnit již v roce 2021, celou akci ale zkomplikovala covidová pandemie a klub nakonec vedení soutěže požádal o přesun na aktuální sezonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.