bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vsaďte na hosty! Domácí týmy zažívají nejhorší start za dvacet let

19. dubna 2023, 15:00

David Zlomek

Domácí výhoda? Inu, jak se to vezme. V první rundě zápasů play off se totiž ukázal pravý opak. Domácím celkům jejich známé prostředí nevyhovovalo a radovali se hosté. Bilance je pro domácí nejhorší za pořádně dlouhou dobu.

První zápasy přitom nenasvědčovaly, že by se mělo dít něco divného. Boston i Carolina doma potvrdili role favoritů. Nebyli to sice žádné drtivé výsledky, nicméně důležité jsou výhry. 

V Západní konferenci se však začal formovat trend, který vydržel i do dalších zápasů. Domácí Dallas ani Edmonton nedokázali udržet vedení a po prodloužení museli kousat porážku hráči i domácí fanoušci.

Všechno to ale byla velmi těsná utkání. Zato v noci na středu se hosté rozjeli a domácí absolutně nestíhali. Čtyři zápasy, čtyři výhry hostů, tři z toho drtivým rozdílem.

Přitom minimálně ve dvou případech šlo o velké překvapení. Moc se nepředpokládalo, že Colorado doma padne se Seattlem. Stejně neočekávaná byla výhra Winnipegu v Las Vegas – a už vůbec ne čtyřbrankovým rozdílem. 

Stejným skóre, tedy 1:5, se loučili s prvním hracím dnem i fanoušci v Prudential Center, kde byli domácí Devils vyprovozeni rivaly z druhé strany řeky. Kapitolou samu pro sebe byl pak výbuch Toronta, které doma dostalo sedm gólů od Tampy Bay a kousalo hořkou lekci.

Suma sumárum, osm zápasů, šest výher hostů.

Je to nejhorší bilance za posledních dvacet let. V roce 2003 totiž v první rundě prohrála své zápasy hned sedmička domácích týmů. 

Opět se tak ukazuje, jak je NHL nevyzpytatelná. Zvlášť v play off. Domácí led v úvodních zápasech totiž ukazuje, že daný tým skončil v základní části výš než hostující. Jak ale vidno, rozdíly se mažou.

Jako například v roce 2019, kdy v prvním kole play off vypadli všichni čtyři šampioni svých divizí. Bude se historie opakovat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.