bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tučňáci slavili s pohárem, přišel se podívat rekordní počet lidí

16. června 2016, 10:00

Michal Belšán

V Pittsburghu se nikdy nekonaly bouřlivější sportovní oslavy. Na přehlídku hráčů po vybojování čtvrtého Stanleyova poháru v klubové historii přišel neuvěřitelný počet lidí. Podle dostupných informací více než 400 tisíc…

„To je trochu víc, než jsem očekával,“ smál se nováček Conor Sheary. „Tihle fanoušci jsou blázni! Je to fantastické,“ dodal mladík, jenž v play-off dal čtyři branky a přidal šest asistencí. Pro něj to pochopitelně byl první Stanley Cup, který je vždy výjimečný a pro hráče nezapomenutelný.

Nejvíce se fanoušci pochopitelně těšili na pohár. Ten prvně dorazil ve vozu Jevgenije Malkina a držel ho otec ruského útočníka, Vladimir. Ten je velkým fanouškem Tučňáků a ostatní příznivci Pittsburghu ho taktéž mají v oblibě. Poté se dostal i do vozu Sidneyho Crosbyho, který u sebe měl také Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off.

Kapitán Penguins už jednou pohár nad hlavu pozvedl. Bylo tomu tak před sedmi lety, tyto oslavy pro něj tedy nebyly úplnou novinkou. „Přesně takhle si je pamatuji. Město Pittsburgh je speciální. Všichni jsme ten pohár mermomocí chtěli vyhrát,“ říká hvězdný útočník.

Obrovský potlesk a ovace si vysloužil Phil Kessel, který svými výkony mnohé překvapil. Když ho jakožto „legendu“ před diváky vyzval spoluhráč Nick Bonino, diváci jásali. Carl Hagelin posléze dodal, že s ním moc rád hrál. Nechyběla ani populární hláška „Phil the Thrill“. A pak už tento americký forvard zvedl pohár nad hlavu před všemi těmi přítomnými fanoušky.

Někteří z nich vážili kvůli této parádě velice dlouhou cestu. Takový Nick Dailey letěl pět hodin z Cincinnati, aby viděl svého oblíbeného hráče Fleuryho. „Jsem brankář, takže je to můj idol od malička. On byl jedním z těch, co nás dostali do play-off, byl celou sezonu výborný,“ říká na jeho adresu.

Joe Olinzock absolvoval dlouhou cestu z Vermontu. „Nic pro mě není lepší, než hrát hokej, sledovat hokej a mít to vše spojené s Pittsburghem. Vždy jsem byl fanouškem Penguins, pracoval jsem dvojí směny, abych sem mohl dorazit. Za dva dny jsem naspal dvě hodiny a moc toho nenaspím ani teďko,“ prozradil svoji velkou obětavost.

Někteří hráči Pens si to ještě ani pořádně neuvědomili, co dokázali. Takový obranný bojovník Ian Cole to přiznává: „Nevím, jestli to vůbec někdy vstřebám. Je to jedna z těch věcí, které se těžce popisují slovy. Když vidím tolik těch lidí tady… Je to úžasné!“

Hlavní trenér Mike Sullivan byl počtem lidí rovněž překvapen. Okolní budovy byly narvané k prasknutí, především pak velký parkovací dům. „Jednu věc jsem tu poznal – je to opravdu bláznivé město sportu,“ prozradil kouč, který v prosinci nahradil na lavičce Pittsburghu Mikea Johnstona. A zdá se, že to byla dobrá volba…

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.