bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trofej pro Zachu! Napodobil Růžičku, válí i bez zraněného mentora Krejčího

14. dubna 2023, 15:30

Tomáš Zatloukal

Už čtvrtého českého vítěze má bostonská trofej zvaná 7th Player Award. Na Vladimíra Růžičku, Davida Krejčího a Davida Pastrňáka, co ocenění získal hned dvakrát, navázal Pavel Zacha. O držiteli hlasují fanoušci Bruins, záštitu pak drží televizní stanice NESN. Komu je pocta určena? Hokejistovi, který předčil očekávání a stal se nenápadným hrdinou tradičního klubu z Nové Anglie.

„Moc si toho vážím.“

Sympaticky a pokorně přijal Zacha velikou sošku s masivním podstavcem zvanou 7th Player Award.

„Chtěl bych poděkovat všem z našeho týmu za to, že mě mezi sebe vzali a já se od samotného začátku mohl cítit komfortně. Kluci mi to dost ulehčili i na ledě, vždyť jsou tady v Bostonu všichni páni hokejisté.“

Zacha trofej převzal po předposledním zápase základní části a pochvaloval si, že slavnostní moment přišel po týmové výhře.

Těch Medvědi nakonec nastřádali celkem 65 a bývalý hráč extraligového Liberce na tom měl nemalý podíl. Ukázal svou širokou paletu dovedností, herně vyrostl vedle krajanů Pastrňáka s Krejčím.

„Jednoznačně je to hráč do první, nebo druhé lajny. A velmi dobrý,“ smekl před ním nedávno Jim Montgomery, bostonský kouč.


To, že Zacha dozrál v hotového plejera, ukázal v posledních duelech, kdy vedl druhou formaci s Pastrňákem a Tylerem Bertuzzim. Zvládli celkem 23 bodů a zmíněná televize NESN uvedla, že lajna byla ještě všestrannější než s Krejčím.

Pokud by Krejčí nebyl fit na první kolo play-off, mají Bruins velmi kvalitní plán B (byť by samozřejmě bylo lepší mít Bertuzziho ve třetí brázdě a rozložit kvalitu napříč ofenzívou).

Zacha si během sezony vytvořil nová osobní maxima a to v prakticky každé myslitelné statistice. Včetně produktivity  –  dal 21 gólů, zapsal 36 asistencí, dohromady nastřádal 57 bodů. Podepsal parádní smlouvu na 19 milionů dolarů.

Prý se z něj klube nástupce Krejčího či spíše Patrice Bergerona.

Jsou to pořádné brusle k obutí a ze Zachy možná nikdy nebude až takové eso, ale tímto ročníkem jasně naznačil, že může pravidelně hrát spousty minut proti elitě NHL a být efektivní v obou směrech.

Co po něm žádat víc?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.