bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trade DeBrincata nepřipadá v úvahu, hlásí vedení Ottawy

17. února 2023, 18:30

Jan Spurný

Uzávěrka přestupů v NHL se blíží mílovými kroky a v posledních týdnech se tak samozřejmě spekuluje o možných výměnách. V několika predikcích padlo také jméno Alexe DeBrincata. Vedení Ottawy ale řeklo jasné ne – na novou adresu se prý stěhovat nebude.

Pětadvacetiletého útočníka Senators získali loni v červenci výměnou za výběr v prvním a druhém kole draftu 2022 a třetím kole draftu 2024. I v Ottawě ukazuje, proč si v NHL vybudoval pověst spolehlivého dříče. Letos nastoupil do 53 zápasů, získal v nich 44 bodů (18+26) a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Po letošní sezoně mu ale končí smlouva. S blížící se uzávěrkou přestupů generální manažer Pierre Dorion přesto ujišťuje: „Alexe nevytrejdujeme. Nepřipadá to v úvahu.“

Americký forvard se snaží soustředit spíše na hokej, než na spekulace ohledně své osoby. „Myslím, že tohle období je pro spoustu kluků v lize dost stresující. Člověk se snaží na to nemyslet, ale někdy je to docela těžké. Já jsem rád, že jsem v tomhle týmu a cítím se tu stále komfortněji,“ sdělil DeBrincat oficiálnímu webu NHL.

Jednání o novém kontraktu prý nechává na svém agentovi. „Jednou za čas si o tom popovídáme. Poslední dobou jsme to ale příliš neřešili.“

S jeho službami jsou v Ottawě spokojeni a pod smlouvou by ho určitě rádi měli i nadále. „Má moc dobrou sezonu. Lidé často zapomínají, že když jdete do nového týmu, musíte si nejdřív na spoustu věcí zvyknout. Alex v průběhu celého roku hrál s několika různými centry. Tvrdě pracuje, je opravdu talentovaný. Celkově jsme s jeho hrou moc spokojení,“ chválí DeBrincata Dorion.

Senators před probíhajícím ročníkem slušně posílili, kromě DeBrincata přivedli také gólmana Cama Talbota a zkušeného útočníka Clauda Girouxe. Přesto se jim ale nedaří tak, jak si možná vedení představovalo a play-off, do kterého se Ottawa nedostala už pět sezon v řadě, se jim opět pomalu vzdaluje.

Do hry tak možná budou muset zasáhnout právě trejdy. „Máme připravený plán pro případ, že budeme kupovat. Stejně tak i pokud budeme prodávat. Klidně se ale může stát, že k žádným pohybům v kádru nedojde,“ hlásí Dorion.

Do konce přestupů Senátorům zbývá odehrát osm utkání. Ještě před duelem s Rangers (3. března od 1:00) chce mít generální manažer jasno v tom, jak bude tým postupovat. Jedna věc je takřka jistá – Alex DeBrincat součástí přestupových pletich nebude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.