bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tippett znovu dres měnit nebude, s Flyers se dohodl na dva roky

30. července 2022, 10:34

Tomáš Němčík

Desítka draftu z roku 2017 zatím v NHL nezažívá optimální ročníky. Owen Tippett byl poté, co hrál necelé dvě sezóny na Floridě druhé housle, vyměněn do Philadelphie, která se v posledních dvou letech převážně trápí. Třiadvacetiletý útočník výrazněji nepookřál ani v novém působišti, nicméně i přesto si vysloužil kontrakt na dva roky, který mu ročně vynese 1,5 milionu dolarů.

Třiadvacetiletý kanadský forvard do NHL poprvé nakoukl už v sezóně 2017/2018, kdy za Pantery stihl odehrát sedm utkání, v nichž zaznamenal jednu branku. Nicméně valnou většinu tohoto ročníku odehrál v OHL, což také platí i o tom následujícím. V sezóně 2019/2020 pak hrál v AHL za Springfield, kde si za 46 zápasů s bilancí 19+21 udržel téměř bod na zápas.

Tippett se do NHL výrazněji prosadil až před dvěma lety. V sezóně 2020/2021 odehrál za Floridu 46 utkání, ve kterých si připsal 18 bodů za bilanci 7+11. Bilance to nebyla rozhodně špatná, obzvláště, když vezmeme v potaz jeho průměrný čas na ledě jen lehce přes 11 minut.

Hned v další sezóně kanadský rodák doplatil na přetlak v útočných řadách Panterů a také na velkou touhu po vítězství, pro které se vedení rozhodlo udělat vše. Florida do svého týmu získala Claude Girouxe, jehož jedinou hráčskou protihodnotou byl právě Owen Tippett, jenž v dosavadní části sezóny získal 14 bodů za 42 zápasů za bilanci 6+8.

U Letců sice dostával podstatnější zápasovou porci, nicméně pensylvánský celek už dlouhou dobu před play-off věděl, že se nadstavba bude hrát druhý rok v řadě bez jeho účasti. Tippett se do této chvíle v dresu Philadelphie zapojil do 21 klání, ve kterých týmu přispěl bilancí 4+3.

Vedení Flyers v něm však nejspíše vidí potenciál a s dvouletou smlouvou v celkové hodnotě tří milionů dolarů ani tolik neriskují. Třeba právě fakt, že se od Tippetta po jeho ne příliš zdařilých sezónách nebudou čekat zázraky, bude mít na jeho výkony a bodové příspěvky pozitivní vliv.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.