bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa pouští McDonagha, souhlasil s Nashvillem! Palátovo setrvání je blíž

3. července 2022, 21:20

Tomáš Zatloukal

Hokejová Tampa poskládala za poslední roky impozantní kádr. Opět ale naráží na platový strop. Všichni plejeři u finalisty Stanley Cupu zůstat nemohou a generální manažer Bolts Julien BriseBois bude muset udělat pár složitých rozhodnutí. Jedno už učinil – našel nové angažmá pro Ryana McDonagha! Obětavého a stále platného zadáka, který ovšem bere příliš mnoho peněz.

V Tampě se nechali slyšet, že by si rádi nechali Ondřeje Paláta.

Autora nejvíce vítězných gólů v play-off v klubových dějinách Lightning.

Aby setrvání českého všudybyla bylo možné, byl odchod některého štědře placeného borce nevyhnutelný. McDonagh se vyloženě nabízel a to nejen kvůli tomu, že má ještě čtyři roky platnou smlouvu se stropovou zátěží 6,75 milionu dolarů.

Dalším důvodem, proč byl bývalý kapitán newyorských Rangers postradatelný, se jmenuje Michail Sergačjov. Ten zřejmě hravě převezme McDonaghovu roli ve druhém obranném páru Blesků vedle Erika Černáka.

Známý novinář Elliotte Friedman o víkendu informoval, že se BriseBois s McDonaghem, který ve vyřazovacích bojích zaujal příkladnou obětavostí a zarputilostí, domlouval na přijatelné destinaci. Nešlo o nějakou úlitbu zkušenému a spolehlivému machrovi, ale o nutnost.

Třiatřicetiletý Američan totiž má v kontraktu klauzuli o nevyměnitelnosti. A to plnou.

Adresou, co byla McDonaghovi po chuti, se stal Nashville. Predators za něj nabídli pětadvacetiletého obránce Philippa Myerse s farmářem Grantem Mishmashem. 

McDonagh pomohl Tampě ke dvěma Stanley Cupům, byl důležitým členem jak při předloňském triumfu, tak při následné obhajobě. Za gáži, kterou pobírá, se ovšem stal - i s ohledem na věk - přílišným luxusem. Platový strop je neúprosný.

A klíčem pro setrvání Paláta, který si moc přeje zůstat, ale jen v případě "rozumné nabídky." Nepochybně by byl ochotný nějaké dolary nechat na stole. Organizaci, kde dostal prostor se vypracovat v ceněného forvarda, slevit.

Rozumí si s Nikitou Kučerovem i Stevenem Stamkosem, považuje za výsadu, že mohl působit v týmu plném hvězd. A hrát pod koučem, který zásadním způsobem ovlivnil jeho profesionální kariéru. Pro Jona Coopera má jedině vřelá slova.

McDonagh odchází po sezoně, v níž nastřádal 26 bodů a stále, i řečí analytických údajů, ukazoval své defenzivní kvality. Pro obranné řady je jeho přestup ztrátou, ale každý je nahraditelný. Obzvlášť když máte hotového beka v Sergačjovovi.

Bolts muže přezdívaného "Mac Truck" získali v roce 2018 spolu s J.T. Millerem, na Manhattan tehdy putovali krom vysokých draftových výběrů i Brett Howden, Vladislav Namestnikov a Libor Hájek.

O výměně se psalo jako o obchodu, který mění pravidla hry. Steve Yzerman díky němu nasměroval Stamkose a spol. na cestu novodobé hokejové dynastie. Jeho nástupce BriseBois teď posílá McDonagha o dům dál. S tisícerými díky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.