bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Statistiky po Německu: maratonec Svozil a 35 střel za třetinu

28. prosince 2021, 14:04

Šimon Rogner

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Nejdůležitější statistika z druhého zápasu českých juniorů je jasná: dva ztracené body, které díky výhře v prodloužení získali Němci. Pod povrchem druhé české porážky na MSJ se ale skrývají i další důležitá čísla.

Hodně střel, ale málo gólů. Čtyřicet střel vyslali čeští junioři na německého brankáře Floriana Bugla. Ujala se jen jediná – nahrávku Jana Myšáka si navíc srazil do vlastní branky německý obránce. Efektivita českému týmu zkrátka chyběla.

Divoká druhá třetina. Rakousko ve večerním zápase proti Finsku vyslalo na branku pouhých devět střel. To Němci s Čechy stihli jen během divoké druhé dvacetiminutovky celkem 35 pokusů! Těsně – 19:16 – vyhráli čeští junioři.

Téměř neprůstřelný Bugl. Hlavním katem Čechů byl brankář Florian Bugl. Předvedl 39 úspěšných zákroků a potvrdil tak svou pověst z loňského mistrovství, kde zařídil Němcům čtvrtfinále. Po zásluze byl vyhlášen jejich nejlepším hráčem.

Debutant Bednář. Trenér Karel Mlejnek měl jasno už před začátkem turnaje – proti Kanadě bude chytat Jakub Málek, s Německem nastoupí Jan Bednář. Český gólman pochytal 28 střel, bohužel tu poslední už lapit nestačil.

Dvougólový Blank. Překonal ho totiž další hrdina utkání Alexander Blank, který vstřelil oba góly Němců. Nejprve prostřelil Bednáře ve druhé třetině, poté potrestal jeho špatné postavení po 80 sekundách nastaveného času.

Pětice statečných. Do zápasu nastoupilo kvůli konci zraněného Davida Jiříčka a stopce pro Michala Hrádka jen pět českých obránců. A všichni ročníku 2003! Čtyři z nich – Svozil (29:07), Špaček (21:48), Ticháček (23:27) a Moravec (22:06) – odehráli přes 20 minut, Jakub Šedivý jen o kousek méně.

Skoro půlka zápasu. 29 minut a 7 sekund? Stanislav Svozil se na střídačce moc neohřál! Nejdřív převzal po Jiříčkovi pozici asistenta, potom dirigoval oslabenou českou obranu a vydával se i do útoku, který podpořil sedmi střelami na branku.

Další využitá přesilovka. I na prohře je třeba hledat pozitiva. Tak třeba tohle – Češi využili stejně jako proti Kanadě jednu ze dvou přesilových her. Celkem tak mají 50% úspěšnost.

Kapitánův gól. Průběžné skóre vyrovnával ve 36. minutě kapitán Jan Myšák, který skóroval na turnaji poprvé. Proměnil tak jednu ze svých sedmi střel – společně se Svozilem byl v zápase nejpilnější český střelec.

Lepší vhazování. Češi si zlepšili i úspěšnost na vhazování. Zatímco proti Kanadě jich 60 % prohráli, s Němci odešli v 70 procentech jako vítězové. Nejvíc se dařilo Josefu Koláčkovi, který vyhrál skoro tři čtvrtiny svých soubojů o puk.

Benjamínek v prvním útoku. Proti Kanadě hrál nejmladší český hráč Jiří Kulich v druhé formaci, ve druhém zápase ho trenéři posunuli do elitního útoku. A stejně jako předtím byl vidět. Za čtrnáct minut stihl pětkrát vystřelit, bohužel ani jednou nebyl úspěšný.

Šance pro Chlubnu. Svůj první start na šampionátu má za sebou útočník Tomáš Chlubna, který se dostal do sestavy díky výpadkům v české obraně. A stihl toho hodně – být vyloučen, zahrát si v přesilovce a vyslat tři střely.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.