bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Statistiky po Kanadě: Slepence, český benjamínek i divácké zklamání

27. prosince 2021, 11:57

Šimon Rogner

EDMONTON – V jednu chvíli vedli nad Kanadou 3:1, čeští junioři ale nakonec na domácího favorita nestačili. Ten je výrazně přestřílel, a to i díky přesilovkám, v nichž vstřelil tři ze šesti gólů. Jak vypadají statistiky prvního zápasu reprezentace na MSJ?

Dva góly během 52 sekund. Tohle asi nikdo nečekal. Poté co rozhodčí zpětně uznali branku Michala Guta, dokázali čeští junioři otočit skóre dvěma góly za necelou minutu. Nejdřív Pavel Novák přesnou dělovkou využil přesilovku, krátký dvoubrankový náskok pak individuální akcí zařídil Stanislav Svozil.

Dvakrát využitá přesilovka 5 na 3. Kanaďané pak ale rychle srovnali a ve druhé třetině rozhodli o výhře. Čechům odskočili dvěma brankami během 85 sekund. O obě se postaral obránce Owen Power a obě vstřelil v přesilovce 5 na 3, která byla kvůli dvěma současným vyloučením dvojnásobná.

Disciplína. Češi tak nakonec doplatili na disciplínu, což zmínil po zápase i trenér Karel Mlejnek. Tedy, Kanaďané hráli „jenom“ čtyři přesilovky, jenže to jim bohatě stačilo. Tři z nich totiž ukončili předčasně – shodou okolností šlo o jejich tři poslední góly.

Jednička draftu s hattrickem. Hvězdou zápasu se stala poslední jednička draftu Owen Power, který se pod vítězství domácích podepsal hattrickem. Proměnil tak polovinu ze svých celkových šesti střel na branku. S ice timem 21:48 byl taky nejvytíženějším hráčem utkání.

Kapitán byl na ledě nejčastěji. Z Čechů byl na ledě nejčastěji kapitán Jan Myšák, konkrétně 21 minut a 26 sekund. Nejvíc, přes 7 a půl minuty, toho odbruslil ve třetí třetině.

Kdo nahradil Jiříčka? Podobný počet odehraných minut by normálně atakoval i obránce David Jiříček, jenže ve druhé třetině kvůli zranění odstoupil. Odehrál tak jen něco přes devět minut a nahradit ho museli ostatní. Největší porci minut měli z beků Stanislav Svozil (20:53), David Moravec (20:21) a Jiří Ticháček (20:02).

Dvakrát víc. Tak výrazně domácí výběr juniory přestřílel. První třetinu přitom Kanada vyhrála na střely jen 10:7, druhou dvacetiminutovku však – i kvůli přesilovkám – ovládla drtivě 15:2. Konečný výčet? 36:17 pro Kanaďany.

Vhazování pro Kanadu. Ivan Ivan byl jediným z českých centrů, který vyhrál více vhazování než jeho soupeři – celkem 7 z 11. Zbývajícím centrům se vůbec nedařilo, což se projevilo i na konečných statistikách. Kanada zakončila zápas s 60% úspěšností na buly.

Kulich byl vidět. Mezi českými talenty je nejmladší, i tak byl jedním z nejaktivnějších hráčů. Sedmnáctiletý útočník Jiří Kulich asistoval u vyrovnávací trefy, dvakrát vystřelil na branku a strávil na ledě přes 17 minut.

Poprvé v zámoří. Na rozdíl od ostatních hráčů neměl brankář Jakub Málek se zámořským hokejem téměř žádné zkušenosti. K jistotě mu nemohla přidat ani zrušená příprava. Vsetínský gólman se však své role zhostil výborně. Chytil 30 ze 36 střel a několikrát své spoluhráče podržel.

Polo-poloprázdná hala. Organizátoři nakonec mohli návštěvníky zaplnit jen polovinu kapacity arény Rogers Place... Ale zaplnili zhruba čtvrtinu. Úvodní bitvě domácí země přihlíželo jen 4 526 diváků, což je hodně nízké číslo. Patrně za to může covidová situace, ale možná i panující mrazy v Albertě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.