bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šesťorkina čeká sezona pravdy. Jako jistá jedinčka do ni ale nevstoupí

6. ledna 2021, 19:27

Matěj Hodoval

V loňské sezoně National Hockey League se v zářích reflektorů ocitli další nováčci. Své šance se nezalekli a letos se od nich bude očekávat zase o něco více, nicméně je známo, že druhý rok bývá zrádný. Jak si v něm povede jeden z brankářských objevů Igor Šesťorkin?

Nezvyklý scénář. Jezdci z New Yorku začali svůj tréninkový kemp bez své dlouholeté ikony Henrika Lundqvista, s nímž se klub na podzim minulého roku rozloučil. Patnáctiletá éra je definitivně u konce, královské žezlo mezi třemi tyčemi musí přebrat někdo jiný.

To se z části povedlo už v minulé sezoně Igoru Šesťorkinovi. Velký brankářský talent z Ruska vlétl do nejlepší hokejové ligy světa ve velkém stylu a dokonce se mu podařilo legendárního Švéda z brankoviště vystrnadit.

Při pohledu na čísla nutno podotknout, že zaslouženě. Moskevský rodák odchytal po svém příchodu z Kontinentální hokejové ligy dvanáct duelů v základní části, z nichž vzešel s působivou 93,2% úspěšností zákroků.

Mnozí jsou přesvědčeni, že do té nadcházející sezony vstoupí v roli neotřesitelné klubové jedničky. Trenér David Quinn však toto odmítá. Na postu dvojky na Šesťorkina bude tlačit bulharský rodák Alexandar Georgiev.

„Tuto sezonu, každý tým v lize se bude muset spolehnout na oba své brankáře. Máme štěstí, protože cítíme, že disponujeme dvěma brankářskými jedničkami. Georgiev má za sebou zatím skvělou kariéru a je připraven udělat další krok. Šesťorkin pak v krátkém čase ukázal, že může být opravdu dobrým gólmanem na této úrovni,“ pochvaluje si situaci v brankovišti lodivod newyorské lavičky.

Jen na samotných gólmanech bude záležet, kdo si vychytá více minut. V každém případě se do branky dostanou oba, nejen je totiž čeká opravdu náročná sezona.

Šesťorkin je sice v NHL o dvě sezony kratší dobu, na druhou stranu má bohaté zkušenosti z KHL či ze zápasů v dresu svého národního týmu. Navíc je o rok starší než jeho maskovaný kolega Georgiev.

„Nesmíme zapomínat na to, že není nějaký dvaadvacetiletý kluk, který zrovna povýšil z juniorského hokeje. Má za sebou profesionální zázemí a mnoho skvělých výsledků,“ říká na Šesťorkinovu adresu trenér Quinn.

„Očekávám, že budu makat ještě více, abych týmu pomohl zaplnit kolonky na vítězství a abych vylepšil všechny dohledatelné brankářské statistiky. Pokusím se stát se gólmanem číslo 1,“ hlásí před možná klíčovým ročníkem ruský gólman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.